Λουκάκης, Μπελούκας

Απο τη συνέντευξη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τη Τρίτη (17/6) στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Μπελούκας με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Λουκάκη.
Στη συνάντηση που είχε θέμα την «ενημέρωση του κοινού για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου» παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Βασιλάκης.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του ΟΝΑΔΑΝ κ. Γιώργος Μπελούκας ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστούμε που ήρθατε στην ενημέρωση για ένα πολύ ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, το κολυμβητήριο, το οποίο μετρά σήμερα 30 χρόνια ζωής.
Ο Δήμος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και δαπάνες από το υστέρημά του προκειμένου να κρατήσει ζωντανό και καθαρό το κολυμβητήριο. Ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Νικολάου ως κύριος χρήστης του χώρου προσπαθεί και αυτός με τη σειρά του και αγωνιά πάντα για το καλύτερο.
Θα ξεκινήσω με τα έργα συντήρησης που έγιναν στο μηχανοστάσιο την τελευταία χρονιά.
1) Αλλάχτηκαν 25 μέτρα σαπισμένων σωλήνων που οδηγούσαν το νερό μετά το φιλτράρισμά του στην πισίνα.
2) Αλλάχτηκε μια αντλία από τις δύο της μεγάλης πισίνας και η αντλία της μικρής πισίνας.
3) Πλαστικοποιήθηκαν τα βαρέλια των φίλτρων ώστε να μην έρχεται σε επαφή το νερό με το σίδηρο.
4) Αλλάχτηκε ο ηλεκτρικός πίνακας και τα όλα καλώδια και έχουν τοποθετηθεί καινούργιοι αυτοματισμοί.
5) Τοποθετήθηκαν δύο νέοι χλωριωτές και έτσι το νερό χλωριώνεται πλέον αυτόματα.
6) Επίσης το νερό ελέγχεται μια φορά την εβδομάδα από ειδικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του κολυμβητηρίου προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό για την ποιότητα του νερού.
Από τα παραπάνω μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες από τη μεριά του ΟΝΑΔΑΝ. Αυτό όμως δεν φτάνει. Πρέπει και η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους αθλητές.
Παρόλα τα έργα και τις συντηρήσεις δεν λείπουν και οι απρόοπτες βλάβες που χρήζουν άμεσης επέμβασης από το τεχνικό προσωπικό του δήμου. Ευχαριστούμε λοιπόν τους Κουνενάκη Μανώλη (ηλεκτρολόγο), Τσαγκαράκη Μανώλη και Κατσαράκη Μαρία ως μόνιμο προσωπικό του κολυμβητηρίου καθώς και το έκτακτο προσωπικό που παίρνουμε κατά καιρούς διότι δίνουν την ψυχή τους για την άρτια λειτουργία του χώρου. Φροντίζουν την καθαριότητα των αποδυτηρίων, των χώρων υποδοχής του κοινού και αυτό το κάνουν με μεράκι εδώ και πολλά χρόνια.
Η λειτουργία της μεγάλης και της μικρής πισίνας εδώ και πολλά χρόνια γίνεται από το Ναυτικό Όμιλο Αγίου Νικολάου για τις ομάδες πόλο και κολύμβησης και εκμάθησης , αγοριών και κοριτσιών όλων των κατηγοριών. Να σημειώσουμε εδώ ότι τις συνδρομές των μελών τις εισπράττει και τις διαχειρίζεται ο Ναυτικός Όμιλος. Λεπτομερώς θα μας ενημερώσει στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α.Ν. κος Λουκάκης Αντώνης , τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για την καλή έως τώρα συνεργασία με τον ίδιο καθώς και με το συμβούλιο του όπως επίσης και τον τέως πρόεδρο του Ν.Ο.Α.Ν. κο Ζερβό Ιωάννη.

Η μεγάλη πισίνα

Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να κολυμπάει καθημερινά 11:00πμ έως 15:00μμ και είναι ευχάριστο για εμάς να βλέπουμε όλο και περισσότερους δημότες να χαίρονται το καθαρό νερό της πισίνας καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα άτομα που χρησιμοποιούν το χώρο για την αποκατάσταση κάποιου προβλήματος υγείας λόγω ατυχήματος.
Κλείνοντας και πριν δώσω το λόγο στον πρόεδρο του Ν.Ο.Α.Ν. και σε όποιον άλλο παρευρισκόμενο επιθυμεί να μιλήσει θα ήθελα να καταθέσω τα αιτήματά μας που χρήζουν άμεσης λύσης από την πολιτεία.
α) Άμεση πρόσληψη εποχιακού και μόνιμου προσωπικού λόγω των αυξημένων αναγκών(το αίτημα έχει κατατεθεί από τον Ιανουάριο 2008 στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Εσωτερικών).
β) Άμεση οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ προκειμένου να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις (το αίτημα έχει κατατεθεί τον Ιούλιο 2007)
γ) Βελτίωση στην πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για τα παραπάνω αιτήματα δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα των εγκαταστάσεων.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΝΟΑΝ κ. Αντώνης Λουκάκης ο οποίος αφού συμφώνησε σε πολλά σημεία με την εισήγηση του κ. Μπελούκα, δήλωσε ότι αισθάνεται περήφανος που εδώ και οκτώ μήνες είναι Πρόεδρος ενός τόσο συγκροτημένου Συλλόγου όπως ο ΝΟΑΝ. Αναφέρθηκε στην αποτελεσματική συνεργασία που έχει με τον ΟΝΑΔΑΝ αφού τα περισσότερα προβλήματα που προέκυψαν λύθηκαν άμεσα. Μας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των παιδιών που επισκέπτεται την πισίνα μόνιμα είτε για κολύμβηση είτε για πόλο ανέρχεται στα 150 και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με τη λειτουργία της μικρής πισίνας η οποία είναι ανοιχτή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο για εκμάθηση κολύμβησης μικρών παιδιών όπου ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 150. Ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο τόνισε ιδιαίτερα ο Πρόεδρος κ. Λουκάκης, είναι η έλλειψη προσωπικού γιατί ενώ υπάρχουν πολύ περισσότερα παιδιά τα οποία θέλουν να εγγραφούν, είναι αδύνατον να προσέλθουν στο κολυμβητήριο, λόγω του παραπάνω προβλήματος που επισημάναμε!

Print Friendly, PDF & Email

Από manos