Περιφρειάρχης με στελέχη της ΠεριφέρειαςΠαρασκευή και Σάββατο, 27 και 28 Ιανουαρίου, Porto Elounda, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, η Περιφέρεια Κρήτης, προσπάθησε να ενημερώσει εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης όλου του νησιού, όσους τουλάχιστον ήρθαν (και ήταν αρκετοί λόγω και της διαμονής στο ξενοδοχείο), για θέματα που απασχολούν τη Κρήτη, αν και τελικά η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον Β.Ο.Α.Κ., και τη 4η περίοδο 2007 – 2013.

Όσον αφορά στη πορεία του Βόρειου  Οδικού Αξονα, από την ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ, ο κύριος Αγαπάκης, έδωσε αρκετά στοιχεία για τη πορεία μελετών και κατασκευής σε διάφορα σημεία, αλλά και στους κάθετους άξονες, εξέφραε δε τον προβληματισμό του για την υλοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων στο μέλλον, κάτι που αναγκαστικά βάζει στο παιγνίδι και τους ιδιώτες, γνωστή πιθανότητα εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να απορήσουμε για την αντίδραση ορισμένων. Ο Περιφερειάρχης πάντως ξεκαθάρισε ότι το αεροδρόμιο Καστελίου θα υλοποιηθεί από ιδιώτες επενδυτές. Όλη αυτή η συζήτηση πάντως δεν άφησε να τεθούν θέματα όπως κακοτεχνίες σε διάφορα σημεία του Β.Ο.Α.Κ..

Κουνενάκης, ζεύγος ΚοκοτούΣτη συνέχεια, η κυρία Μπρεδάκη, αναφέρθηκε στη 4η προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, που αναμένεται να εγκριθεί σύντομα, αλλά ουδείς για την ώρα γνωρίζει πως θα υλοποιηθούν τα έργα, αφού οι διαδικασίες είναι πλέον ιδιαίτερα πολύπλοκες και ήδη συζητείται η ίδρυση κάποιων φορέων όπως της ΔΗΜΟΣ Α.Ε. (;), που θα βοηθήσει ΟΤΑ και ορείς να ανταπεξέλθουν.
Ακόμα η κυρία Μπρεδάκη, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσουν όσα περισσότερα έργα είναι δυνατόν μέχρι τις 31/12/2008, οπότε κλείνει το ΓΆ ΚΠΣ, διότι είτε κάποιες χρηματοδοτήσεις θα χαθούν είτε κάποια κατόπιν συμφωνίας θεωρούνται έργα γέφυρες με τη 4η περίοδο, όμως αυτό σημαίνει απώλεια χρημάτων από τη νέα περίοδο.

Μπρεδάκη, ΤσόκαςΟ Γενικός Γραμματέας συζήτησε αρκετά με δημοσιογράφους και μη, για αυτά τα θέματα, όμως δεν τέθηκε παρΆ ότι αναγραφόταν στη πρόσκληση «η συμβολή και ο ρόλος των ΜΜΕ της Περιφέρειας και των συντακτών σε θέματα Ανάπτυξης», γιατί; με μια ματιά στην αίθουσα μπορούσε να κατανοήσει κανείς άμεσα το επίπεδο των Μ.Μ.Ε. της Κρήτης. (*) Και ο Γενικός Γραμματέας το γνωρίζει αυτό και άρα παίζει μπάλα μονότερμα.

Παρέστησαν και χαιρέτισαν, ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνς Στρατάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, αλλά και ο οικοδεσπότης Σπύρος Κοκοτός, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση.

(*)Στη μέση της ενημέρωσης είχαν διαρεύσει τα περί αστυνομικού του βουλετή Χανίων, που κατηγορείται ότι πούλαγε προστασία. Οι μισοί  εγκατέλειψαν την εκδήλωση για να μάθουν τις “ζουμερές” λεπτομέρειες !

Δείτε τον πλήρη κατάλογο έργων (Excel)

Ακόμα

Περιφέρεια Κρήτης
ΠΕΠ Κρήτης
Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos