παρούσα σύσσωμη η εκκλησία της Κρήτης
παρούσα σύσσωμη η εκκλησία της Κρήτης

Παρουσία της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας του τόπου, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/1) η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου Μαρματάκη, στη Μεγάλη Παναγία της Νεάπολης που γέμισε ασφυκτικά, λόγω και τους βροχερού καιρού που επικρατούσε. Το νέο μητροπολίτη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, για να ξεκινήσει στη συνέχεια μέσα στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

Τα σχετικά διατάγματα διορισμού ανέγνωσε ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Διαμαντάκης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, γραμματέας της ιεράς συνόδου της εκκλησίας της Κρήτης, ενώ το νέο ποιμενάρχη ευχήθηκε ο Κρήτης Ειρηναίος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως Αντιόχειος, τον δε Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

Ακολούθησε τρισάγιο στο τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, ανατολικά της Μεγάλης Παναγίας. Μετά τη τελετή ενθρόνισης παρετέθη γεύμα στους προσκεκλημένους σε κέντρο των Μαλίων.

Το πρωί της Κυριακής, στη Μεγάλη Παναγία, ο όρθρος και στη συνέχεια αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμου, ολοκληρώνει το τυπικό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos