εξαιρετικά χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων για τις αθλητικές υποδομές
Συνάντηση Θραψανιώτη – Ζερβού

Η βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Αγίου Νικολάου, η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων καθώς και η εξαιρετικά χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων για τις συγκεκριμένες υποδομές, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός με τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Θραψανιώτη.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το Δ.Σ Αγίου Νικολάου, ενέκρινε τον τελευταίο καιρό την μελέτη για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων : (Γήπεδα Τένις, ΕΟΤ, skate park ), έχει ήδη ετοιμάσει την μελέτη για την αντικατάσταση των χλοοτάπητων στα γήπεδα Κριτσάς και Ελούντας, ενώ ενεργή -όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος- παραμένει η υπόσχεση της Περιφέρειας για την “τακτοποίηση” του γηπέδου στο Σίσι.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, όπως εξάλλου τόνισε ο κ. Ζερβός, αποτελεί η ολοκλήρωση του Τ. 10, ενός χώρου που αναμένεται να δώσει την δυνατότητα, για την διοργάνωση σοβαρών για την περιοχή αθλητικών διοργανώσεων.

Ο ίδιος, εκφράζοντας την επιφύλαξη για τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα που δημιουργούνται σε ανάλογους χώρους, δήλωσε ότι ο δήμος είναι σε θέση να τα διαχειριστεί, ενώ αναφερόμενος στην ώριμη πλέον μελέτη για την τοποθέτηση “ταρτάν” στο γήπεδο Αγίου Νικολάου, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι με την παράδοση του απαιτούμενου “υλικού” στον τοπικό βουλευτή, θα προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού θα μπορέσει να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί για τον Άγιο Νικόλαο και το Λασίθι συνολικότερα.

Αγροτική οδοποιία

Σε σχέση με την αγροτική οδοποιία, καταθέτοντας ενδεικτικές προτάσεις για την βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου (Κρούστας – Καλό Χωριό, Κρούστας – Πρίνα, Βραχάσι, Πινές – Πλάκα κ.α), χαρακτήρισε σχετικά εύκολες τις μελέτες που απαιτούνται  – υπογραμμίζοντας – ότι ανάλογα με τις δυνατότητες που θα υπάρξουν στο εξής, θα αποφασιστεί τι θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να βελτιωθεί το αγροτικό δίκτυο σε περιοχές που χρησιμοποιείται.

Τέλος αναφορικά με την ειδική περίπτωση ανταλλαγής των μετοχών του Δήμου Αγίου Νικολάου στην εταιρεία «ΒLUEGR», με το ακίνητο του τουριστικού περιπτέρου και την παρακείμενη έκταση που συμπεριλαμβάνει την παραλία του Αμμουδιού, ο δήμαρχος  πρότεινε να συμμετέχει στην συνάντηση που θα έχει ο τοπικός βουλευτής με τον Υπ.Εσωτερικών προκειμένου να αναλύσει τις προτάσεις του δήμου για το θέμα αυτό, ενώ προέταξε την διασφάλιση του λαικού χαρακτήρα της παραλίας.

Μανόλης Θραψανιώτης Εξαιρετικά χαμηλές οι απορροφήσεις κονδυλίων

“Αυτό που μας αξίζει είναι μεγαλύτερο από αυτό που μας αναλογεί”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λασιθίου, υπογραμμίζοντας ότι οι απορροφήσεις κονδυλίων για τις αθλητικές υποδομές σε επίπεδο νομού είναι πολύ χαμηλές.

Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για τις αθλητικές υποδομές του νομού και ασφαλώς του δήμου Αγίου Νικολάου – δήλωσε – ενώ “συνήγορος” σε αυτή την προσπάθεια, είναι οι δεκάδες αθλητές που διακρίθηκαν σε τοπικό, Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο και βραβεύτηκαν πρόσφατα στην “Γιορτή του Αθλητή” που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέταρο ΡΕΞ.

Ως νομός -επεσήμανε- θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που μας αξίζει είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μας αναλογεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos