το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας
το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την καταστροφή που έχει συντελεστεί στο χώρο της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και την προσωπική του αποφασιστικότητα να ανασυγκροτήσει τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου

που βρίσκονται σε πλήρη διάλυση εξέφρασε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδης, κατά την επίσκεψη του, σήμερα, στην Ιεράπετρα, στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα και τους κατοίκους που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση.

Συγκεκριμένες, άμεσες και μόνιμες λύσεις, ωστόσο, δεν είχε να παρουσιάσει για τα οξυμμένα προβλήματα που μπλοκάρουν και καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στερώντας ακόμα και στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας από τους κατοίκους της περιοχής μας:

Για την παθολογική κλινική, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή, αναμένεται, μεν, άμεσα η προκήρυξη θέσης επικουρικού γιατρού και η τοποθέτησή του, ίσως και μέχρι τα τέλη του Μάη, εφόσον όμως υπάρξει ενδιαφέρον, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σε μια διαλυμένη κλινική· πολύ δε περισσότερο αφού μιλάμε για σύμβαση ενός χρόνου, που εξακολουθεί να είναι η θητεία του επικουρικού γιατρού. Για, δε, τη θέση του μόνιμου γιατρού, που έχει προκηρυχτεί εδώ και μήνες, και για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον από τρεις γιατρούς, δεν αναμένεται οι διαδικασίες αξιολόγησης να ολοκληρωθούν πριν τα μέσα του καλοκαιριού, εφόσον, βέβαια, δεν υπάρξουν ενστάσεις. Τέλος, το υπουργείο δεν προτίθεται να προβεί στη δημιουργία τρίτης οργανικής (δηλαδή μόνιμης) θέσης παθολόγου, που είναι κατά γενική ομολογία επιβεβλημένη και για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον, πριν ολοκληρώσει τους συνολικότερους σχεδιασμούς του.

Τα κενά στο μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα προβλέπεται να καλυφθούν προσωρινά με προσλήψεις από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (5μηνες συμβάσεις που θα γίνει προσπάθεια να μετατραπούν σε 8μηνες). Με τον ίδιο τρόπο θα καλυφθούν κι άλλες θέσεις βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού – 26 συνολικά για την Ιεράπετρα, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον- έως ότου δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις.

Ως προς τη χρηματοδότηση, παρόλο που δεν προβλέπεται άμεσα αύξησή της, ο κ. Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε προσωπικά να φροντίσει για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων και την παροχή 45.000 ευρώ από την 7ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για ορθοπεδικά υλικά.

Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν με ένταση και αγωνία από γιατρούς, προσωπικό και κατοίκους (ανάγκη μεγάλου αριθμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, στελέχωση του ΕΚΑΒ, ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, τρόφιμα, κλπ., αυτοδιοίκηση των νοσοκομείων του νομού) παραπέμφθηκαν για απάντηση στο επόμενο διάστημα.

Καθώς δεν θεωρούμε ότι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης, καλούμε τον κόσμο σε εγρήγορση. Μετά την συνάντηση που θα έχουμε στο Υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 13/5, θα πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να καθορίσουμε τη στάση μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos