Επίσκεψη Θραψανιώτη στη ΔΕΥΑΑΝ
ο βουλευτής με τη διοίκηση της επιχείρισης

Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΑΝ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κος Μανόλης Θραψανιώτης όπου είχε λεπτομερή συζήτηση με τον Πρόεδρο και Στελέχη της Επιχείρησης.

Στον βουλευτή τέθηκε μια σειρά πάγιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση (υποστελέχωση, υπερβολική γραφειοκρατία) και θέματα που η αντιμετώπισή τους είναι εφικτή μόνο με άμεση επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του.

Το κύριο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε τεχνικά ζητήματα του αντικειμένου της ΔΕΥΑΑΝ και στον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Ειδικότερα συζητήθηκαν το θέμα ένταξης της Αποχέτευσης της Περιοχής της Αμμουδάρας στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που παρουσιάζει προβλήματα ελλείψει Σχεδίου Πόλης και το έργο «Συνοδά Έργα Αποσελέμη για τον Άγιο Νικόλαο» το οποίο προβλέπει την κατασκευή αγωγών για την ύδρευση Ελούντας και Κριτσάς από το ομώνυμο Φράγμα, η μελέτη των οποίων θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Θραψανιώτης – καλός γνώστης των συγκεκριμένων θεμάτων – εξέφρασε την θετική διάθεσή του για κινητοποίηση Υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων και διαβεβαίωσε πως θα πράξει ότι είναι εφικτό από την πλευρά του.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΑΝ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι αναμένεται θετικό αποτέλεσμα από τις εν λόγω παρεμβάσεις του κ. Βουλευτή, γεγονός που ήδη έχει τεκμηριωθεί από προηγούμενες ενέργειές του σε χρηματοδοτικά προγράμματα που η Επιχείρηση έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον (τηλεμετρία, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ύδρευσης κλπ).

Τέλος οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη θετική άποψη ότι η καλή συνεργασία θα  συνεχιστεί προκειμένου οι ενέργειες αμφοτέρων να καταστούν επωφελείς για το σύνολο του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Από τη ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos