ΕΠΑΜ - Καταγγελία για τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου
από την πρώτη στιγμή καταγγέλλαμε ότι τα ηνία της χώρας τα έχει αναλάβει το οργανωμένο έγκλημα!

Κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής ζωής της χώρας, οι δοσοληψίες και  οι δωροδοκίες. Σε βαθμό που καθορίζουν πλέον τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, μέχρι και για την υγεία του λαού, όπως χαρακτηριστικά φάνηκε στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, άλλα και αποτελούν το κύριο εργαλείο άσκησης της πολιτικής της.

Η φίμωση του Τύπου στη χώρα μας από την κυβέρνηση, είτε μέσω της εξαγοράς της σιωπής του, είτε μέσω εκφοβισμού και εκβιασμών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Είναι μια κατάσταση πρωτοφανής, που ανάλογή της δεν έχουμε ζήσει ούτε καν στην περίοδο της χούντας. Τότε, ο έλεγχος επιτυγχανόταν μέσω της λογοκρισίας, ενώ τώρα, σε «δημοκρατικό» -υποτίθεται- πολίτευμα, έχουμε την πλήρη, απροκάλυπτη και προκλητική φίμωση του Τύπου, τον απόλυτο έλεγχο του τι θα «περάσει» στον δημόσιο λόγο και τι θα «θαφτεί» κάτω από ένα πέπλο «ομερτά», την πλήρη φίμωση του πολιτικού διαλόγου και της ενημέρωσης.

Απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί το γεγονός ότι για καταγγελίες τόσο σοβαρές και στοιχειοθετημένες, όπως αυτές που έχει δημοσιεύσει ο κ. Γιώργος Τράγκας, όχι μόνο δεν έχει κινηθεί κανένας εισαγγελέας, όχι μόνο δεν έχουν ξεσηκωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εντός και εκτός κοινοβουλίου, ζητώντας εξηγήσεις, αλλά ούτε καν έχουν γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης! Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι αυτός που κάνει αυτές τις καταγγελίες, ή για ποιον λόγο˙ το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι τέτοιο, που θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να διερευνηθούν σοβαρά. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζονται με απόλυτη σιωπή, αποδεικνύει πόσο ελεγχόμενα είναι πλέον στις μέρες μας τα ΜΜΕ. Επιπλέον, τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής ομαλότητας, καθώς με το πρόσχημα της πανδημίας, το καθεστώς απεκδύεται και το τελευταίο «φύλλο συκής» της κατ’ επίφασιν δημοκρατικότητάς του, αποκαλύπτοντας στην πλήρη της μορφή την απολυταρχική του φύση!

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει αυτό το καθεστώς, που λειτουργεί με όρους και πρακτικές μαφίας, έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τα πάντα: τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αποδεικνύει καθημερινά ότι είχαμε – δυστυχώς – δίκιο, όταν, από την πρώτη στιγμή καταγγέλλαμε ότι τα ηνία της χώρας τα έχει αναλάβει το οργανωμένο έγκλημα!

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos