επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Η Περιφέρεια Κρήτης, οργανώνει δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο, με τη συνεργασία των δήμων της Κρήτης, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δηλώνει ότι «Προχωράμε στην εφαρμογή  ενός ακόμα κύκλου  κατάρτισης για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, μετά την επιτυχή υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος  εκπαίδευσης, για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, την εστίαση και άλλους εργασιακούς κλάδους. Με την επιμόρφωση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Κρήτης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενισχύουμε την κοινή προσπάθεια όλων των φορέων για την ασφαλέστερη έναρξη μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς. Στο επίκεντρο των προσπαθειών μας βρίσκεται η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Στις μαθήτριες και τους μαθητές της Κρήτης, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους γονείς ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης και δίνοντας το σωστό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και το επόμενο διάστημα.»

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, στις βασικές αρχές υγιεινής για τον έλεγχο και την πρόληψη του κινδύνου έκθεσης στον ιό αλλά και σε μεθόδους, τεχνικές και λειτουργίες επαγγελματικού καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης επιφανειών, χώρων και αντικειμένων που ευνοούν τη μετάδοση της πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση σε πρακτικά θέματα που ανακύπτουν αναφορικά με την ασφαλή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας  και της διαδικασίας καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο του σχολείου αλλά και να θέσουν τις όποιες απορίες τους.

Η επιμόρφωση, διάρκειας δύο(2) ωρών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Πολιτική Προστασία) σε συνεργασία με τη Μονάδα Μικροβιολογίας Τροφίμων, Υδάτων και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, 5-7 μμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και στους δήμους, όπου υπάγονται, προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Όπως τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, «Η επιδημία που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα μας υπενθυμίζει ότι η δημόσια υγεία είναι αγαθό με ανεκτίμητη αξία. Η διαφύλαξή του, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, αποτελεί για την Περιφέρεια Κρήτης πρωταρχικό στόχο. Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της περιφέρειας Κρήτης να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση συμβάλλοντας και αυτοί στην προστασία της υγείας όλων».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, επισημαίνει: «Εν όψει του επικείμενου ανοίγματος των σχολικών μονάδων, προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί η εκπαίδευση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων της Κρήτης στα περιβαλλοντικά μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης και στα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας. Το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο πρόκειται να εφοδιάσει τους εργαζομένους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων με σημαντικές γνώσεις και πρακτικές ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις αυξημένες ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos