Μανώλης Θραψανιώτης
ο Μανώλης Θραψανιώτης νέος βουλευτής Συ.Ριζ.Α. Λασιθίου

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε με την αναπληρώτρια διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Τριχοπούλου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη και συζήτησαν τα προβλήματα των νοσοκομείων του Λασιθίου και τις ενέργειες της ΥΠΕ και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τους.

Η κ. Τριχοπούλου ενημέρωσε για το πρόγραμμα προσλήψεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά επικουρικούς γιατρούς και άλλο προσωπικό, τους συμβασιούχους 5 μηνών Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ, που θα καλύψουν άμεσα τις μεγάλες ανάγκες καθώς και για την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας των δομών υγείας στο νομό Λασιθίου, η ανάγκη εύρυθμης διοικητικής λειτουργίας των νοσοκομείων, η εξασφάλιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η ανάγκη αλλαγής των οργανισμών των νοσοκομείων, η ολοκλήρωση υποδομών μέσω ΕΣΠΑ και οι προσπάθειες για χρηματοδότηση του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης. Αναπτύχθηκε επίσης ο σχεδιασμός για το πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα αποτελέσει μια μεγάλη πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια να ξεκινήσει η μερική λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στον Άγιο Νικόλαο, στην επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Ιεράπετρας και στον διορισμό καρδιολόγου στη Σητεία.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι παρά την οικονομική ασφυξία που υπάρχει φέτος, μετά από 6 χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, όχι μόνο δεν γίνανε απολύσεις αλλά ενισχύονται με προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση. Δόθηκαν  επί πλέον 150 εκ. € στην υγεία  συνολικά, από τα οποία 1 εκ € στο νομό Λασιθίου που κατανέμεται αναλογικά. Τόνισε επίσης ότι αυτά είναι ελάχιστα μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση δείχνει δείγματα γραφής και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη Δημόσια Υγεία,  που είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες  που έχει θέσει. Σε αντίθεση με ότι γινόταν πριν, που τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδίως τα μικρότερα, οδηγούνταν σε διάλυση και ουσιαστικό κλείσιμο, τώρα γίνονται προσπάθειες για την όσο το δυνατόν γρήγορη αποκατάσταση της λειτουργίας τους. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η κατεύθυνση είναι σαφής.

Επίσκεψη Μανόλη Θραψανιώτη στην ΑΣΤΕΚ

 Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφθηκε  την ΑΣΤΕΚ στον Άγιο Νικόλαο και συναντήθηκε με τον διευθυντή της Σχολής κ. Κλεισαρχάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργος Καλλιντέρης και ο Συντονιστής της Ο. Μ. Αγίου Νικολάου Αντώνης Γερμανάκης, ο κ. Λεμονής διοικητικός υπάλληλος και ο εκπρόσωπος των σπουδαστών κ. Μπακάλης.

 Συζητήθηκαν τα προβλήματα της Σχολής, όπως η ανάγκη εξεύρεσης χώρου για την πρακτική των φοιτητών, η στελέχωσή της με διοικητικό προσωπικό αλλά και ο σπουδαίος ρόλος που παίζει στην ανάπτυξη και την κοινωνική ζωή της πόλης.

 Έγινε αναφορά στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουριστική Εκπαίδευση, όπως η αδυναμία προμήθειας βιβλίων, η εξαίρεση των σπουδαστών από τη φοιτητική μέριμνα (πάσο, σίτιση) καθώς και οι δυσκολίες   για την πρακτική άσκηση   των σπουδαστών λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου. Ιδιαίτερα τονίστηκε από τον εκπρόσωπο των σπουδαστών η ανάγκη να αναγνωριστεί στους σπουδαστές η φοιτητική ιδιότητα και η αναβάθμιση του τίτλου σπουδών τους.

 Ο Μανόλης Θραψανιώτης αφού διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος για μεταφορά της σχολής από τον Άγιο Νικόλαο δεν υφίσταται πλέον, γιατί οι σχεδιασμοί της νέας κυβέρνησης δεν ακολουθούν τις προθέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν μετονομάσει τη σχολή, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του ρόλου της σχολής για τον Άγιο Νικόλαο και το Λασίθι συνολικά και είπε ότι οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίξουν τη λειτουργία της Σχολής και να διευκολύνουν τους σπουδαστές. Τόνισε πως το ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό και θα συζητηθεί άμεσα και με το Υπουργείο Τουρισμού και με το Υπουργείο Παιδείας και ότι θα φροντίσει για την οργάνωση συναντήσεων αλλά και θα αναδείξει τα προβλήματα με τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos