Επισκευή δρόμου Σητεία, Παλαίκαστρο, Ζάκρος
το πολύχρονο χάλι του δρόμου

Κοινή επιστολή προέδρων Παλαικάστρου, Ζάκρου, Καρυδίου και Ρούσσας Εκκλησιάς στον Δήμαρχο Σητείας και την  κ. Πετράκη Πελαγία – Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.

Κύριε Δήμαρχε, Κυρία Αντιπεριφερειάρχη

Το τελευταίο διάστημα, μετά την δημοσιοποίηση της μελέτης επισκευής του επαρχιακού δρόμου Σητεία- Παλαίκαστρο, αρχίζει να αναπτύσσεται μια φιλολογία από κάποιους περί της ορθότητας της μελέτη, την καταστροφή που θα συντελεστεί από την εφαρμογή της και εν ολίγοις ζητούν την ματαίωση του έργου για την διαφύλαξη της « ομορφιάς της Σητείας».

Δεν καταθέτουν όμως προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει και αγνοούν ότι ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου Σητείας, η Δημοτική Ενότητα Ιτάνου και η τοπική κοινότητα της Ρούσας Εκλησσιάς, Αγιάς Φωτιάς, ΣΟΕ έχουν ανάγκη μια αξιοπρεπή και ασφαλή πρόσβαση στην πρωτεύουσα του Δήμου, στις δομές υγείας, στα σχολεία, στα καταστήματα της πόλης και όχι μόνο, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει την περιοχή μας με τον Δήμο Σητείας και την υπόλοιπη Κρήτη .Αγνοούν τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι ντόπιοι χρήστες και οι χιλιάδες ξένοι επισκέπτες, του δρόμου στο σημείο εκείνο.

δρόμος Σητεία, Παλαίκαστρο, Ζάκρος: έκκληση

Κύριε Δήμαρχε εμείς ζητούμε την άμεση και ασφαλή αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου διότι καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει την Δημοτική Ενότητα Ιτάνου που είναι κατ εξοχή τουριστική περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα  προς Παλαίκαστρο, Μονή Τοπλού, Βάι και Κάτω Ζάκρο, καθώς και το ΤΕΙ που καθημερινά τον χρησιμοποιούν οι φοιτητές, τον τρόπο επισκευής  τον έχουν αποφασίσει οι μελετητές του έργου λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του έργου κάθε φορά. Ήδη έχει περάσει μισός χρόνος από τη δημιουργία του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση, είμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου που όλοι φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλει στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της περιοχής μας και εμείς τι προσφέρουμε, ούτε καν μια ασφαλή και καλή πρόσβαση στις τουριστικές περιοχές.

Με αίσθημα υπευθυνότητας έναντι των κατοίκων της περιοχής μας, επιφυλατόμεθα για τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους κωλυσιεργούν και σε όσους συμβάλουν στην αναβολή εκτέλεση του έργου.

Με εκτίμηση

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων

Παλαικάστρου                 Ζάκρου               Καρυδίου,                Ρούσας Εκλησσσιάς

Δημ. Αγγελετόπουλος      Κων. Κεκερίδης     Πέτρος Μαρκαντωνάκης     Μαν. Τζανάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos