Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό  ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, απέστειλε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης για τις καθυστερεήσεις πληρωμών στο έργο «Συλλογή, μεταφορά και διάθεση λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης- Λατσίδας», με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να έχει μειώσει τους ρυθμούς, με κίνδυνο διακοπής των εργασιών. Η επιστολή κοινοποιείται προς τους βουλευτές Λασιθίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το ΕΠΕΡΡΑΑ.

«κ.Υπουργέ,

Η ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου εκτελεί το έργο «Συλλογή, μεταφορά και διάθεση λυμάτων πόλεως Νεάπολης και οικισμών Βουλισμένης- Λατσίδας».

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ (αρ.ΟΠΣ 302719) και εκτελείται από την Κοινοπραξία ΤΑΛΩΣ ΑΤΕ-ΡΟΜΒΟΣ ΑΕ-ΕΡΓΟ ΑΕ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ και προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Είναι το σημαντικότερο έργο που εκτελείται στην περιοχή μας και ικανοποιεί πολύ σημαντικές ανάγκες στην πόλη της Νεάπολης και στους οικισμούς Λατσίδας και Βουλισμένης.

Ενώ όμως από άποψη κατασκευής των έργων όλα βαίνουν κανονικά, με πολύ δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει ροή χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουν εκτελεσθεί εργασίες συνολικού ύψους 2.195.805,91 € με το ΦΠΑ και έχουν πληρωθεί μόλις 602.334,82 € .

Η καθυστέρηση αυτή σε εγκεκριμένους λογαριασμούς έχει οδηγήσει την Κοινοπραξία,στο να μειώσει τους ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών και όπως μας ενημέρωσαν θα οδηγηθούν στην διακοπή τους λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Επειδή θεωρούμε αδιανόητο ένα έργο το οποίο προχωρά ικανοποιητικά και έχει πολύ καλούς ρυθμούς απορρόφησης, να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και να κινδυνεύει με αναστολή εργασιών , παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να συνεχισθεί ομαλά η εξέλιξη του έργου.

Τους Βουλευτές του Νομού και τον Περιφερειάρχη Κρήτης στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούμε για την προσωπική τους παρέμβαση με όποιο πρόσφορο μέσο ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που ανέκυψε».

   Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

                                                                     Δημήτρης Ι. Κουνενάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos