Δημήτρης Κουνενάκης

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, Δημήτρης Κουνενάκης, με αιτούμενα μια σειρά από βασικά έργα υποδομής τα οποία είναι αναγκαία για τη περιοχή, αφού αφορούν στην ύδρευση και άρδευση, αλλά και στους βιολογικούς καθαρισμούς.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας ενημερώνουμε και γραπτώς για τα παρακάτω:

1) Έχουμε υποβάλλει αίτημα με το αριθμ.16006/25-9-2007 έγγραφό μας για τη δημοπράτηση των αγωγών από το φράγμα Αποσελέμη προς την Ελούντα και την Κριτσά. Κινδυνεύει να ολοκληρωθεί το έργο και να μην υπάρχει διάθεση των αναγκαίων ποσοτήτων στις δυο περιοχές που αντιμετωπίζουν ήδη οξυμένο πρόβλημα ύδρευσης.
2)Παρακαλούμε για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον Βιο.Κα. Ελούντας ,η οποία έχει υποβληθεί με το αριθμ.1650/5-6-2007 έγγραφό μας. Είναι ανάγκη, κ. Υπουργέ, να επιταχύνουμε την διαδικασία γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στον κρίσιμο χώρο της Ελούντας.
3)Από το 1997 ο Δήμος έχει υποβάλλει πρόταση ένταξης στο ΕΠΕΡ , για το έργο «τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του Βιο.Κα. Αγίου Νικολάου» . Δυστυχώς είναι το μοναδικό έργο του είδους, το οποίο δεν έχει ενταχθεί τόσα έτη . Η κρισιμότητα του έργου είναι μεγάλη δεδομένου ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει λόγω του ξηροθερμικού κλίματος της, σοβαρό έλλειμμα υδατικών πόρων. Με το έργο αυτό θα προφυλάξουμε το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του Κόλπου Μιραμπέλλου, ενώ η εκροή του Βιο.Κα. Αγίου Νικολάου θα χρησιμοποιηθεί για άρδευση.

Κύριε Υπουργέ, Ευελπιστούμε ότι το έργο θα ενταχθεί στα τομεακά σας προγράμματα και παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Ι. Κουνενάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos