έξω από τη ΔΥΠΕ
έξω από τη ΔΥΠΕ

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον κυβερνητικό Βουλευτή Λασιθίου κ. Κωστή Δερμιτζάκη αναφορικά με τις εξελίξεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Μετά και την έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουνίου παρουσία του Δημάρχου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα, ο κ. Καλαντζάκης με επιστολή του ενημερώνει τον Βουλευτή για τις ενέργειες που αποφασίστηκαν, ενώ παράλληλα του ζητά, γνωρίζοντας το  ενδιαφέρον του για το θέμα του Νοσοκομείου, να δώσει και ο ίδιος το «παρών» τη Δευτέρα στην 7η ΥΠΕ, να πάρει θέση καταθέτοντας τις θέσεις, τις προτάσεις και ενημερώνοντας για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει και τέλος να ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργού και  κανονίσει άμεση συνάντηση μαζί του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του

κύριε Δερμιτζάκη

Όπως και ο ίδιος γνωρίζετε, οι δεσμεύσεις του Διοικητή της ΥΠΕ, κ. Ηγουμενίδη  στα αιτήματα  μας για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όπως μεταφέρθηκαν από φορείς και συλλόγους της Ιεράπετρας την Τετάρτη 10 Ιουνίου, δεν υλοποιήθηκαν.

Δυστυχώς όλοι μας για μια ακόμη φορά, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις υπήρξαν, γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας των υπευθύνων να βρουν λύσεις για θέματα μάλιστα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Καμία εξέλιξη για τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Καμία ουσιαστική προσπάθειά επίλυσής τους. Κανένα ενδιαφέρον για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Με αφορμή τη δεδομένη κατάσταση και μετά τις διαβεβαιώσεις για βελτιώσεις στο χώρο της Υγείας στις οποίες ως νέα Κυβέρνηση προβαίνατε, σας ενημερώνω ότι, όπως αποφασίσαμε σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουνίου παρουσία εμένα του ίδιου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα, τη Δευτέρα το πρωί προχωρούμε σε κατάληψη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, όπως είχαμε δεσμευτεί στους πολίτες της Ιεράπετρας, ασκώντας πιέσεις για εξεύρεση λύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό από τη θέση μου ως Δήμαρχος Ιεράπετρας ζητάω από εσάς, γνωρίζοντας το προσωπικό σας ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο της πόλης μας:

Πρώτον, να είστε παρών στο κλείσιμο της 7ης ΥΠΕ τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ως Κυβερνητικός Βουλευτής Λασιθίου και ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα, ασκώντας και εσείς πιέσεις για την εξεύρεση λύσεων .

Δεύτερον, να καταθέσετε προς ενημέρωση όλων μας τις θέσεις και τις προτάσεις σας αναφορικά με το θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και τις κινήσεις που προτίθεστε να κάνετε, από τη σημερινή θέση σας, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Τρίτον,  την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Κουρουπλή και συνάντηση μαζί του άμεσα, παρουσία και εσάς του ίδιου, προκειμένου να μεταφέρουμε τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης μας και να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.

 Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας                                                      

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos