Αντώνης ΣτρατάκηςΕπιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, σχετικά με την προοπτική και το μέλλον του ΚΤΕΛ Κρήτης. Η επιστολή του Νομάρχη αναφέρει τα ακόλουθα:
Η διατήρηση του ενιαίου ΚΤΕΛ Κρήτης αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουρία του, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη οικονομική του βιωσιμότητα.

 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι μεταφορές ενοποιούν τον οικονομικό χώρο και διαχέουν τα οφέλη σε ολόκληρη την κλίμακά του.
 
Επομένως, ο κατακερματισμός του ΚΤΕΛ Κρήτης, θα ακυρώσει την ορθολογική λειτουργία και την αντίστοιχη αποτελεσματικότητα του. Κύριε υπουργέ σε έναν κόσμο ραγδαία μεταβαλλόμενο και σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τα ζητήματα ανάπτυξης μιας περιφέρειας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται στη βάση τοπικιστικών αντιλήεων και πρακτικών.
 
Η ΚΤΕΛ Κρήτης Α.Ε., πρέπει να παραμείνει ενιαία για να συνεχίσει να λειτουργεί, με τρόπο εύρυθμο και αποτελεσματικό. Η ανάγκη εξυπηρέτησης περισσότερων επιβατών, συμπεριλαμβανομένων και τν τουριστών, στη βάση της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, διαρκώς θα εντείνεται. Θεωρώ πως η ποιότητα των υπηρεσιών, η επιχειρησιακή λειτουργία, ο ορθολογικός σχεδιασμός και προγραμματισμός, καθώς και η δυνατότητα επίτευξης σημαντικών οικονομιών κλίμακας, θα ακυρωθούν εάν ο μταφορικός φορέας διασπαστεί.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΚΤΕΛ Κρήτης Α.Ε., ως ενιαίος φορέας με σημαντική επιχειρησιακή και οικονομική δυνατότητα, έχει, ήδη, πετύχει τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και των υπηεσιών της, στη βάση σημαντικών επενδύσεων στις υποδομές και στα μεταφορικά της μέσα. Τα λεωφορεία, που διαθέτει είναι, πράγματι, σύγχρονα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των επιβατών για ταχεία και ασφαλή μεταφορά.
 
Πιστεύω ακράδαντα, για τους λόγους που σας ανέφερα, ότι ο φορέας θα πρέπει να παραμείνει ενιαίος, για να συνεχίζει να διεκπεραιώνει, με λυσιτέλεια και επιτυχία, το μεταφορικό του έργο. Σε τελευταία ανάλυση η Κρήτη είναι ενιαία, ως γεωγραφική ενότητα, και θα πρέπει να παραμείνει και ως οικονομική.
 
Εάν η αντίληψη της ενιαίας Κρήτης δεν μπορεί να πραγματωθεί ούτε και στο επίπεδο των μεταφορών, οι οποίες, αναδεικνύουν την ενότητα του χώρου, τότε, μοιραα, θα δοκιμαστεί η κοινωνική και η οικονομική συνοχή μας σε όλα, εκείνα, τα επίπεδα των οικονομικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών, που, αναπόφευκτα, ενέχουν στοιχεία, ενός καλώς εννοούμενου, συγκρητισμού, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης του νησιού μας.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos