Γιάννης Πλακιωτάκης

Βουλευτής Λασιθίου

Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι σ’ ένα θέμα το οποίο σας είναι ήδη γνωστό και αφορά στη χρηματοδότηση του συνεχιζόμενου έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών του αθλητικού σταδίου Σητείας. Στον αρχικό προγραμματισμό για το τρέχον έτος οι προτεινόμενες πιστώσεις από την περιφέρεια για το 1ο και 2ο υποέργο έφταναν στο ύψος των 850.000 χιλιάδων ευρώ. Δυστυχώς όμως η προσωρινή διακοπή της εκτέλεσης του έργου από τον εργολάβο λόγω της καθυστερημένης εξόφλησης των υποβληθέντων τιμολογίων οδήγησε στην καθυστέρηση του έργου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι προτεινόμενες πιστώσεις.

Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζεται πολύ καλά η δυστοκία αυτή οφείλεται στην ανεύθυνη πολιτική της προηγούμεης Κυβέρνησης η οποία ενέτασσε έργα στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» χωρίς την απαιτούμενη εξασφάλιση των πιστώσεων. Αυτό όμως δεν αλλάζει την σκληρή πραγματικότητα, Η Σητεία , ένα από τα 3 μεγάλα αστικά κέντρα του Νομού Λασιθίου , εν έτη 2007 δεν διαθέτει όχι μόνο γήπεδο αλλά ούτε καν τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις για να προπονούνται οι νέοι αθλητές. Μπορεί την ευθύνη να φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά δική μας υποχρέωση είναι να αντιστρέψουμε την αρνητική κατάσταση.
Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ με την επιλεκτική τους μνήμη στρέφονται εναντίον της σημερινής κυβερνήσεως παραπληροφορώντας τους πολίτες και μετακυλύοντας τις δικές τους ευθύνες . Αυτό όμως είναι το ελάσσων . Το μείζον είναι η υποχρέωση απέναντι στους νέους της Σητείας να τους αποδείξουμε με έργα και όχι με λόγια ότι εν αντιθέσει με τους προατόχους μας πασχίζουμε για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα του Νομού Λασιθίου αφού τα έχετε διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς . Με δεδομένη την ευαισθησία που σας διακρίνει θα σας παρακαλούσα όπως εξασφαλίσετε το μέγιστο δυνατό ποσό τόσο για την τρέχουσα όσο και για την επόμενη χρονιά προκειμένου η τρέχουσα εργολαβία να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ώστε να αποδώσουμε στους νέους της Σητείας το ελάχιστο που δικαιούνται. Ευελπιστώ για την άμεση ανταπόκριση σς.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos