ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης
ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την Επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφορικά με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στον Άγιο Νικόλαο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αγαπητέ Δήμαρχε
Με έκπληξη άκουσα στις δηλώσεις σας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου να αναφέρετε ότι δεν υπήρξε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη πρωτεύουσα του νομού, δηλαδή στον Άγιο Νικόλαο.
Ομολογώ ότι η τοποθέτησή σας αυτή με ξάφνιασε, κάνοντας με να απορήσω, αφού αυτό που αφήνει να διαφανεί είναι η διάθεση για συνέχιση του ζημιογόνου για το νομό Λασιθίου τοπικισμού.

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας και ο τέσσερις δήμαρχοι του νομού Λασιθίου σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που κάναμε μιλήσαμε για ισόρροπη ανάπτυξη και από κοινού διεκδίκηση σε επίπεδο Λασιθίου.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνήσαμε ότι δε θα γίνουμε συνεχιστές της καταστροφικής για το νομό μας τακτικής, κατά την οποία η μία πόλη έβλεπε ως αντίπαλο την άλλη, αλλά αντιθέτως υποστηρικτές του κοινού οράματος για ένα Λασίθι δυνατό και ανταγωνιστικό. Ένα Λασίθι ενωμένο, χωρίς διαχωριστικές τομές, χωρίς έριδες και διενέξεις.

Ομολογώ ότι μετά από όλα αυτά η αναφορά σας σε πρωτεύουσα του νομού με ξαφνιάζει και δυστυχώς με λυπεί, αφού αποδεικνύει πως έστω και υποσυνείδητα συνεχίζουμε την διαχωριστική πολιτική που βγάζει χαμένο το νομό μας και ζημιωμένους τους δήμους μας.

Με την ελπίδα ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διακρίνουν και τους τέσσερις δήμους του Λασιθίου μπορούν να αποτελέσουν συνδετικούς κρίκους για μια καινοτόμο πολιτική προς όφελος όλων μας, εύχομαι το Λασίθι να μη γίνει για μια ακόμα φορά έρμαιο τοπικιστικών πολιτικών»

Και η απάντηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου

ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε η από 27-3-2015 Επιστολή σας . Γιατί δεν καταγράφει πραγματικά γεγονότα.

Όπως γνωρίζετε η κεντρική εκδήλωση των επίσημων επετείων γίνεται πάντα στον Άγιο Νικόλαο, ως έδρα νομού ή αντιπεριφέρειας.

Η δήλωση μου αφορούσε απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι κοινοβουλευτικού, αφού ήταν παρών ο Βουλευτής του Νομού κ. Ι. Πλακιωτάκης που κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, άρα υπήρχε κοινοβουλευτική  εκπροσώπηση.

Θέλω να πιστεύω ότι και εσείς συμφωνείτε ότι πρόκειται για υποβάθμιση του νομού η μη ύπαρξη Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εκδήλωση ενώ στους άλλους τρεις Νομούς υπήρξε εκπροσώπηση υψηλότατου επιπέδου (υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί) στις αντίστοιχες έδρες ή πρωτεύουσες.

Θεωρώ επίσης  ότι πριν την ανταλλαγή επιστολών, υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας που υποκρύπτει και καλύτερες σχέσεις, για επίλυση δύσκολων ζητημάτων ή παροχή διευκρινίσεων και περιορισμό των τριβών.

Εξ άλλου η αρχική προσπάθεια για την διαμόρφωση και διασφάλιση ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των τεσσάρων Δήμων έγινε στον Άγιο  Νικόλαο με πρωτοβουλία μου.   Άρα υπάρχει κάθε καλή πρόθεση.

Η διοικητική διαίρεση της χώρας διαχρονικά, με τις όποιες αλλαγές, είναι δεδομένη και η αμφισβήτηση της δεν ωφελεί κανένα μας.

Η αποδοχή της, και από κοινού διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του νομού είναι το ζητούμενο και ελπίζω να καταφέρουμε να το διαχειριστούμε καλύτερα από τους προηγούμενους.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

                                                                                              Ζερβός Εμμ. Αντώνιος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos