ΑγγούριαΟ δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νίκος Χριστοφακάκης, με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, που θέλουν την Πανελληνία Ομοσπονδία Ναυτεργατών (ΠΝΟ) να ξεκινά εκ νέου κινητοποιήσει μέσα στο μήνα Απρίλιο, απέστειλε επιστολή όπου ζητά να εξασφαλιστεί η δυνατότητα μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών προϊόντων με καράβι, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά το συγκεκριμένο σκοπό.
 
Η επιστολή
 
Από διάφορα δημοσιεύματα εφημερίδων πληροφορούμαστε ότι σκοπεύετε να προχωρήσετε σε νέα απεργιακή κινητοποίηση εντός του μηνός Απριλίου.
 
Έχοντας υπόψη την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, εξαιτίας των χαμηλών τιμών εμπορίας των πρωίμων κηπευτικών, θεωρώ υποχρέωσή μου να θέσω υπόψη σας την ανάγκη, εάν τελικώς αποφασίσετε να απερήσετε, να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα μεταφοράς των ευπαθών αυτών προϊόντων με καράβι, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά το συγκεκριμένο σκοπό.
 
Πιστεύω ότι και εσείς συμμερίζεστε την άποψη ότι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων σας δε θα πρέπει να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με μια άλλη κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι αγρότες, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
 
Έτσι, δε θα υπάρξει και άλλη ευκαιρία για την επιβολή μέτρων σε βάρος του κλάδου σας για την προστασία άλλων κοινωνικών ομάδων, που, ούτως ή άλλως, επλήγησαν κατά τρόπο ανεπανόρθωτο.
 
Παρακαλώ, λοιπόν, να λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημά μας, το οποίο διατυπώνεται από τους αγρότες της περιοχής μας και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι συμπαρίστανται στις διεκδικήσεις σας, δε θίγει την ουσία της απεργίας σας, προλαμβάνει τη δημιουργία δεινών σε μια άλλη κοινωνική τάξη, αλλά και αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων μεταξύ εργαζομένων.
 
Με εκίμηση
Νίκος Χριστοφακάκης
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos