Πάγκαλος, Κουνενάκης, Μασσάρος

Συνεδρίαση για το Καθαρό

Στον ορισμό προσωρινής επιτροπής ελέγχου, αλλά και επιτροπής διαχείρισης για το Καθαρό, προχώρησε   τη Τετάρτη (14/2) κατά τη συνεδρίαση του το Τοπικό Συμβούλιο Κριτσάς, με πρωτοφανή συμμετοχή, αφού άλλωστε το έμα ενδιαφέρει πολλούς και για πολλούς όσο και διάφορους λόγους.

Εκτός των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, λόγω της βαρύτητας της συνεδρίασης, στο Συμβούλιο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μασσάρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μανόλης Θραψανιώτης και Γιάννης Λασιθιωτάκης. Επίσης παραβρέθηκαν οι πρώην κοινοτάρχες Γιάννης Σιγανός και Αντώνης Καρύδης, αλλά και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Μεγάλη η προσέλευση

Συνεδρίαση για το Καθαρό

Μετά από πολύωρη συζήτηση όπου κυριάρχησαν οι απόψεις, είτε να μείνει ως έει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, είτε να πωληθούν στους Κριτσώτες περί τα 3 στρέμματα στον καθένα και αφού ακούστηκαν απόψεις που κάποιες φορές υπέκρυπταν και προσωπικό συμφέρον, το Τοπικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να συστήσει μια ομάδα η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο του οροπεδίου, μέχρις ότου ιδρυθεί δημοτική επιχείρηση ειδικά γιΆ αυτό. Ακόμα ορίστηκαν τα μέλη διαχειριστικής αρχής η οποία θα έχει πλέον το πρόσταγμα σε όλο τον ορεινό, όγκο.

Η πρώτη απόφαση που τίθεται σε ισχύ άμεσα: μέχρι νεωτέρας δεν θα μπορεί να γίνει καμία εργασία στο Καθαρό, νώ το Τοπικό Συμβούλιο ούτε θα δέχεται αιτήματα, ούτε θα εγκρίνει.
Στη συνέχεια θα επικαιροποιηθεί ο κανονισμός του 1975, θα περάσει από το Τοπικό Συμβούλιο Κριτσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου για να αποκτήσει την ισχύ κανονιστικής διάταξης, δηλαδή νόμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos