Επιτροπή Διαχείρισης Κορωνοϊού στον Δήμο Σητείας
Δήμος Σητείας

Έπειτα από την επίσημη επιβεβαίωση περιστατικού Covid – 19 στην περιοχή μας, ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαχείρισης «Κορωνοϊού»  που έχει συσταθεί βάσει πρωτοκόλλου στο Δήμο Σητείας.

Την επιτροπή συντονίζει ο Δήμαρχος Σητείας και απαρτίζεται από τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, των Ν.Π.Δ.Δ και Επιχειρήσεων του Δήμου, και εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου, του Αστυνομικού Τμήματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΔΕΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού και της Ιεράς Μητρόπολης Ι κ’ Σ.

Σκοπός της εν λόγω επιτροπής είναι η ενημέρωση, η καταγραφή και η εξέλιξη των υπαρχουσών αναγκών αλλά και της εφαρμογής των μέτρων προστασίας των συνδημοτών μας σε καθημερινή βάση.

Η διαχείριση έκτακτων περιστατικών και η παροχή βοήθειας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω του Προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο ρόλος της επιτροπής είναι επικουρικός στο απαιτητικό έργο που ήδη επιτελούν το Νοσοκομείο Σητείας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου και του Δήμου.

Η επιτροπή συνεδριάζει καθημερινά μέσω τηλεδιασκέψεων, καθώς ο στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας.

Συνιστούμε στους συνδημότες μας, αφενός να εφαρμόζουν πιστά όλα τα επίσημα μέτρα αυτοπροστασίας και κοινωνικής ευθύνης που έχουν τεθεί σε ισχύ από τον ΕΟΔΥ, και αφετέρου να δείξουν ψυχραιμία, ευσυνειδησία και αλληλεγγύη ως υπεύθυνοι πολίτες.

Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η άνευ λόγου μαζική προσέλευση στο Νοσοκομείο Σητείας καθώς αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών του. Άλλωστε η υγεία της ασθενούς από τον Δήμο μας, έπειτα από ενημέρωση που είχαμε κρίνεται συνεχώς βελτιούμενη, και στα σημεία όπου κρίθηκε αναγκαίο έχει ήδη εκτελεστεί η προβλεπόμενη απολύμανση από ειδικά συνεργαζόμενα συνεργεία.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Πολιτικής Προστασίας :  6936504617

Μένουμε Σπίτι

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos