Η περιοχή της ΛαγκάδαςΑντιπροσωπεία της Επιτροπής κατά του φράγματος Αποσελέμη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/8) τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και παρέδωσε στο Γεν. Γραμματέα, κ. Σεραφείμ Τσόκα, ψήφισμα που υπογράφουν 964 κάτοικοι της Λαγκάδας κατά της κατασκευής του φράγματος.
Στη συνοδευτική επιστολή χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, σε απάντηση όσων εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι μια διαρκώς συρρικνούενη μειοψηφία αντιτίθεται στην κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη, σας καταθέτουμε τις υπογραφές από κατοίκους της Λαγκάδας, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχτούν την υποβάθμιση και αφανισμό του τόπου τους. Για την Επιτροπή κατά του Φράγματος
 
Νωρίτερα το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που κατακλύζεται από το φράγμα, προέβησαν σε κατάληψη των γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν, Ηρακλείου, προκειμένου να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκποίηση των 20,000 τόνων ξυλείας που θα προκύψουν από την κοπή και εκρίζωση των δένδρων που βρίσκονται στο τμήμα της απαλλοτριωμένης επιφάνειας κατασκευής του φράγματος Αποσελέμη και της λεκάνης κατάκλυσής του.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos