Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5/1 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου  συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Θραψανιώτη στην οποία θέσαμε  τα παρακάτω θέματα:

1)Ασφαλιστικό: επισημάναμε ότι οι διατάξεις για την αλλαγή ορίων ηλικίας που ψηφίστηκαν το 2015 θίγουν βάναυσα τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται ο εργασιακός βίος από 3 έως και 15 χρόνια.

Του ζητήσαμε να μην ψηφίσει τις επερχόμενες αλλαγές για το ασφαλιστικόπου  οδηγούν σε συρρίκνωση των μελλοντικών και των νυν συντάξεων. Αναφέραμε επίσης την αναγκαιότητα για ένταξη των επαγγελμάτων μας στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

2) Διοίκηση Νοσοκομείων: επισημάναμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης να διώξει του διοικητές πριν προσλάβει νέους και αναφέραμε την πρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος (που ήταν και πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) για αλλαγή μοντέλου διοίκησης των Νοσοκομείων χωρίς διοικητές – manager  με μεγαλύτερη αυτοδιοίκηση των υπηρεσιών και διοικητικά συμβούλια με  αυξημένη συμμετοχή εργαζομένων – ιατρών και με συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών φορέων των τοπικών κοινωνικών. Ζητήσαμε οι όποιες τοποθετήσεις νέων διοικητών να γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία και να δοθούν στη δημοσιότητα τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι.
3) Διασύνδεση Νοσοκομείων: επισημάναμε  τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στη διοικητική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας λόγω του στρεβλού μοντέλου διασύνδεσης των νοσοκομείων του νομού, και ζητήσαμε να υλοποιηθεί η εξαγγελία για επαναφορά της νομικής και διοικητικής κατάστασης των Νοσοκομείων του νομού όπως ήταν πριν τη διασύνδεση.
4)Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού: επισημάναμε  ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν εξαγγελθεί και σχεδιαστεί για το νοσοκομείο μας  (7 + 23) σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα τεράστια κενά και ζητήσαμε οι διαδικασίες να προχωρήσουν γρήγορα και να ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις μέσα στο 2016.
5) Νέο μισθολόγιο: επισημάναμε  ότι παρά τη επικοινωνιακή παραπλάνηση των πολιτών, το νέο μισθολόγιο επί της ουσίας δεν φέρνει για εμάς αυξήσεις αλλά συνεχίζει το πάγωμα των μισθών, μειώνει τις αμοιβές μας για νυχτερινά και αργίες και εμπλέκει την αξιολόγηση με τη μισθολογική εξέλιξη. Ζητήσαμε  να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από ένα μισθολόγιο που θα προβαίνει σε σταδιακή αποκατάσταση των μισθών μας από τις περικοπές που υπέστησαν τα τελευταία 5 χρόνια.
6) Κονδύλια προϋπολογισμού – εφημεριών – πρόσθετων αμοιβών: επισημάναμε  τις συνεχείς μειώσεις και τη διαρκή αδικία που γίνεται εις βάρος του νομού μας από τη ΔΥΠΕ σε κάθε κατανομή και ζητήσαμε παρέμβαση για την περεταίρω αύξηση τους.
7) Εργολάβοι στο Νοσοκομείο:  επισημάναμε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε πράξη την αρχική της εξαγγελία για αντικατάσταση των εργολάβων, αναφέρουμε σε ποιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου έχουμε εργολάβους (καθαριότητα, φύλαξη, σίτηση, πλυντήρια) και το ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται με ψίχουλα και ζητήσαμε να υπάρξει εισήγηση για αλλαγή της νομοθεσίας έτσι ώστε να αντικατασταθούν οι εργολάβοι από μόνιμες προσλήψεις.
8) Μνημόνια:  επισημάναμε  ότι ως συνδικαλιστικό κίνημα (ΑΔΕΔΥ) ζητούμε την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και να μπορέσει να προσχωρήσει σε ουσιαστική ανάπτυξη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Θραψανιώτης μεταξύ άλλων απάντησε ότι έχουν γίνει κάποιες αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και στα κονδύλια των εφημεριών και των πρόσθετων αμοιβών, και ότι προχωρούν ορισμένες προσλήψεις.  Ανέφερε ότι το δημοσιονομικό περιβάλλον είναι ασφυκτικό και ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ένα μονόδρομο τον οποίο προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν και ότι θα προσπαθήσει να υπάρχει συχνή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με το Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝΑΝ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos