Παίζοντας με τον υπολογιστή των 100$Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ευρυζωνικά Δίκτυα και Υπηρεσίες στο Δήμο Χερσονήσου», την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο χώρο εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χερσονήσου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Πρόγραμματος «Επίδειξη Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Χερσονήσου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Μέτρο 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης», κατηγορία ράξεων 3 «Προώθηση της Ανάπτυξης Ζήτησης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών».
Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι παρευρικόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ασυρματικές ευρυζωνικές υπηρεσίες και τα οφέλη – πλεονεκτήματά τους στη Χερσόνησο και στην Ελλάδα.
 
Όσον αφορά στο Δήμο Χερσονήσου, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 78 σεμινάρια επίδειξης, όπου συμμετείχαν 337 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χερσονήσου. Τα προγραμματιζόμενα σεμινάρια επίδειξης και οι εκδηλώσεις ενημέρωσης παρέχονται δωρεάν σε όσους διαμένουν στο Δήμο, αλλά και σε όσους τον επισκέπτονται.
Σημαντικός είναι και ο αριθμός των επισκεπτών στους χώρους στους οποίους ο Δήμος έχει οργανώσει σημεία δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης. Από το Σεπτέμβριο 2006 μέχρι τον Ιούλιο 2007 έχουν πραγματοποιηθεί 5194 επισκέψεις. Οι χώροι του Δήμου Χερσονήσου όπου μπορεί κάποιος να συνδεθεί δωρεάν στο ευρυζωνικό Internet είναι οι: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), Βιβλιοθήκη, Δημαρχείο.
 
Στην εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση-επίδειξη του περίφημου «laptop των 100$ (OLPC – One Laptop Per Child)», από τα δύο μοναδικά ευρισκόμενα στην Ελλάδα κομμάτια, τα οποία είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν οι παρευρισκόμενοι. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για ανοιχτό λογισμικό από την Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδας (HELLUG), οι οποίοι φέτος πραγματοποίησαν το πανευρωπαϊκό τους συνέδριο στη Χερσόνησο (2-9 Σεπτεμβρίου), φιλοξενούμενοι του Δήμου Χερσονήσου. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι: «τόσο στην επιλογή του χώρου, όσο και στην επιτυχή έκβαση της συνάντησης συνέβαλε καθοριστικά η τεχνολογικά άρτια υποδομή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Χερσονήσου στο Πνευματικό Κέντρο και το Λιμενικό Ταμείο, μέρη στα οποία πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις.»
 
Περισσότερες πληροφορίες για την ευρυζωνικότητα στο Δήμο Χερσονήσου, μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του προγράμματος, στο http://www.hersonissos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos