Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά
πρώτη μέρα στο σχολείο

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, προς τους νέους, αλλά και νυν μαθητές, λάβαμε από πρόσωπα και εκπροσώπους φορέων και τα δημοσιεύουμε:

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες, καλή και δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι αντοχή και δύναμη για να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους.

Η υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία, δυσκόλεψε κάθε τομέα της ζωής, κάθε κοινωνικό χώρο, και βέβαια την εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτή την σχολική χρονιά, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, απαιτείται η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί, και στους χώρους της Εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, θα σταθούν και εφέτος δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στην μαθητική κοινότητα, για μια άρτια σχολική χρονιά, αντιμετωπίζοντας μαζί τους τις επιπτώσεις της δυσμενούς συγκυρίας.

Καλή σχολική χρονιά.

Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα!

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, με φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Εύχομαι, ακόμη, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, θα ήθελα να συγχαρώ όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και με πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα από μεθοδική δουλειά και μελέτη, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ για τη σημαντική τους προσπάθεια και όσους υποψήφιους δεν πέτυχαν τη φετινή χρονιά. Τους εύχομαι με δύναμη και πείσμα να διεκδικήσουν εκ νέου τους στόχους τους και να τους κατακτήσουν.

Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας που έχει πλήξει τον Πλανήτη. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να κυλήσει ομαλά η φετινή εκπαιδευτική χρονιά χωρίς έξαρση του ιού, αφήνοντας οριστικά πίσω την τηλεκπαίδευση, που σίγουρα αποτέλεσε πολύτιμο βοηθό αλλά σε καμια περίπτωση δεν ήταν και δεν είναι ικανή να προσφέρει τη μαγεία της δια ζώσης διδασκαλίας.

Μένοντας προσηλωμένοι στους στόχους σας, με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα μπορείτε να πετύχετε ό,τι ονειρευτείτε. Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και δάσκαλοι, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο κι ένα ώριμο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές του Σχολείου μας ας είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας! Εμείς, ως Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, διαβεβαιώ πως θα είμαστε δίπλα σας διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση και κάθε πρόσφορο μέσο, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Μήνυμα του Σωκράτη Βαρδάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει!

Εύχομαι σε όλες  τις μαθήτριες και τους μαθητές  καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.  

Η αντάμωση, μετά από καιρό, στο χώρο του σχολείου, είναι από μόνη της, ένα χαρούμενο γεγονός. Ακόμα και αν γίνεται κάτω από δύσκολες, ομολογουμένως, συνθήκες, που απαιτούν υπομονή, συνεργασία και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.          

Ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς και γονείς καλή δύναμη και μία παραγωγική συνεργασία, παρά τις επιπρόσθετες, λόγω των περιστάσεων, δυσκολίες.»

Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Εύχομαι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μια ασφαλή και αποδοτική σχολική χρόνια, χωρίς κινδύνους για την υγεία του και νέα μαθησιακά κενά. Δυστυχώς η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε. Ο συνωστισμός στις τάξεις επαναλαμβάνεται. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Και το απαράδεκτο θα κλείνει τμήματα μόνο όταν έχουν κολλήσει μαζικά οι μαθητές τον ιό και τον έχουν μεταφέρει στην οικογένεια τους. Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιασθούν. Καλώ τον ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία στα σχολεία για ενημέρωση και ενίσχυση των εμβολιασμών.

ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δήλωσε :

“Ξεκίνησε μια νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας και δη του Δήμου Αγίου Νικολάου, με ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή, στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να επιτελέσουν το πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο των παιδιών κάποιες φορές μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες,

Συγκεκριμένα και την φετινή χρονιά, παράλληλα με την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων, προέχει η πρόληψη και η ασφάλεια της υγείας καθώς το σημαντικό αυτό γεγονός σηματοδοτείται υπό το πρίσμα των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.  Ωστόσο προσδοκούμε ότι φέτος σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια και οι μαθητές επανέρχονται στην κανονικότητα και αποκτούν ξανά την αίσθηση του συνυπάρχειν και της ομαδικότητας.

Ως Δημοτική Αρχή, με την βοήθεια της Α/θμιας και Β/θμιας επιτροπής καθώς επίσης και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τους κ.κ Μαυρή,  Ορφανάκη και Μασσάρο, έχουν αναληφθεί όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να κυλήσει ομαλά η χρονιά.

Αναφορικά με την εκκρεμότητα που υπάρχει στην σχολική στέγη (λυόμενες αίθουσες σε Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο), θεωρούμε ότι σύντομα – ίσως μέχρι τέλος του μήνα – θα έχει υπάρξει διευθέτηση, ώστε η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί να πάψει να υφίσταται, για να μπορέσουν οι μαθητές όλου του Δήμου, να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι πολλές φορές, καλούμαστε να διαχειριστούμε θέματα που είναι πάνω από τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις μας.! Ωστόσο τ΄ αναλαμβάνουμε προκειμένου να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τους πολίτες.

Αναφορικά με το θέμα της στέγασης των μαθητικών κοινοτήτων Νεαπόλεως, με τις ενδιάμεσες εγκρίσεις, σημειώνεται καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μηνός. Από κει και πέρα τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Στο θέμα της σχολικής στέγης επίσης, με αφορμή την αύξηση του μαθητικού δυναμικού,όπου ο Δήμος παρά του ότι, δεν έχει περίσσεια οικοπέδων, ούτε οικονομικών πόρων και κυρίως διαδικασίες για να ¨τρέξει” σ΄ αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς , στήριξε την προσπάθεια που έχει αναληφθεί, όμως δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε άνθρωποι που κάθονται σε κάποιες ¨καρέκλες, θεωρούν ότι μπορούν να ερμηνεύουν τον νόμο κατά το δοκούν και να ταλαιπωρούν νέα παιδιά. Λυπούμαστε γι αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, αν και η ευθύνη δεν βαρύνει τον Δήμο, αλλά το Υπουργείο Παιδείας, που οφείλει να γνωρίζει το μαθητικό δυναμικό και να προβλέπει τον αριθμό των αιθουσών που χρειάζονται κάθε χρονιά, εκχωρώντας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τ΄ ανάλογα χρήματα για να μπορούν να υλοποιούν τα σχετικά πρόγραμμα.

Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καλή, δημιουργική σχολική χρονιά με δύναμη, πρόοδο και αισιοδοξία”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Εμμ. Ζερβός

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos