Επιστροφή στα Θρανία 2015
Επιστροφή στα Θρανία 2015

Στον απόηχο της εκδήλωσης Επιστροφή στα θρανία 2015 ταιριάζουν απόλυτα τα λόγια του Ευγένιου Τριβιζά:

«Ποτέ δεν είναι αργά να απαλλαγούμε από τις παρωπίδες της σοβαροφάνειας και να ξαναγίνουμε παιδιά. Να ξαναβρούμε δηλαδή τη φρεσκάδα της ματιάς, την πίστη ότι πάντα υπάρχει ελπίδα, ότι μπορούμε να νικήσουμε τους δράκους που μας απειλούν και τους γίγαντες που μας δυναστεύουν».

Αυτή την αισιοδοξία για το μέλλον κατάφεραν να μας μεταδώσουν τα παιδιά, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, που σήκωσαν το βάρος του καλλιτεχνικού προγράμματος της 6ης επιστροφής στα θρανία. Είναι άξια συγχαρητηρίων για την ωριμότητα και συνέπειά τους, την αφοσίωσή τους στην παρουσίαση ενός πολύ καλού αποτελέσματος και την ποιότητα των μουσικών επιλογών τους. Μας έπεισαν ότι τα σχολεία μας ξεκινούν έχοντας πλημμυρίσει «ταλέντα».Για αυτό πρώτα από όλους στον κατάλογο των συγχαρητηρίων και ευχαριστιών θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ονόματα των μαθητών:

Ναταλία Αμπατζίδου, Λάμπης Αποστολάκης, Νίκος Ασκοξυλάκης, Γιώργος Δασενάκης, Γιώργος Ζερβαντωνάκης, Έλλη Ζερβού, Γιάννης Καλδίρης, Νεκτάριος Καμπανός, Μάριος Κυδωνάκης, Μαρία Λεμπιδάκη, Ηρώ Λουκάκη,  Μάριος Μαμούτης, Παναγιώτης Μανιάτης, Ειρήνη Μαρκάκη, Δέσποινα Μαστοράκη, Μάνος Μουλομανάκης. Γιάννης Πιτσιόλας, Δημήτρης Ρόθος, Γιάννης Σταυρακάκης, Θάνος Σφακιανάκης, Σοφία Τσάλα, Γιώργος Φυτρολάκης, Μελίνα Φωτάκη, Βαλάντης Χρυσός.

Δροσιά και ζωντάνια στην παρουσίαση της εκδήλωσης έδωσαν με τα σχόλια και τις έξυπνες ατάκες τους οι μαθητές Δανάη Ξενάκη και Μάριος Μαμούτης.

Η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών μπόρεσε να δώσει αυτό το βήμα έκφρασης στους μαθητές με την ηθική και υλική υποστήριξη του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου που είχε τη συνδιοργάνωση και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τους Διευθυντές του 1ου, 2ου,3ου Γυμνασίου και 1ου , 2ου Γενικού Λυκείου Αγίου Νικολάου για την παροχή του απαιτούμενου για την εκδήλωση τεχνικού εξοπλισμού. Τη συνάδελφο Τζένη Γιανναδάκη και τους μαθητές Δόργια Γιώργο και Ιωάννα Μαρία Γκουργκούνη που φρόντισαν για το ραδιοφωνικό σποτάκι της εκδήλωσης αλλά και το Γιώργο Τουτουδάκη για την ηχητική κάλυψή της. Τους συναδέλφους του ΕΕΕΕΚ που μας «δάνεισαν» κατασκευές για το στολισμό του χώρου, τους συναδέλφους του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου που επέλεξαν εικόνες, για να συνοδεύσουν τα προβαλλόμενα στην οθόνη μηνύματα ενάντια στο ρατσισμό, στην ενδοσχολική βία, στην εξάρτηση από το κινητό και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το βράδυ της Κυριακής πέρα από τις μουσικές μελωδίες μάς γλύκαναν η σουμάδα, η κανελάδα και οι άλλες δημιουργίες του παραδοσιακού εργαστηρίου «Εκ πέτρας -γεννήματα άνυδρης γης» του Αντώνη Γιαλελάκη στη Νεάπολη και τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Αξίζει ακόμη να ευχαριστήσουμε την εφημερίδα «Ανατολή», τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 104,4 και LATO 103,3 καθώς και το «φωνήεν» και «merambello news» για τη συμβολή τους στην προβολή της εκδήλωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα ταλέντα των παιδιών τους αλλά και σε όλους εσάς που με την έντονη παρουσία και συμμετοχή σας συμβάλατε στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχή μας: Το καλλιτεχνικό και γεμάτο ζωντάνια κλίμα που μας μετέδωσε η 6η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ να αποτελέσει αφετηρία για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Το ΔΣ της Πολιτιστικής Ομάδας Καθηγητών Αγίου Νικολάου- ΕΛΜΕ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos