ευχαριστώ στον κυβερνήτη που έχασε τη θέση του για τους ναύτες του
χιλιάδες ναύτες επευφημούν τον κυβερνήτη που φεύγει

Το συμβάν αυτό έγινε πολύ μακριά από μας αλλά το μάθαμε ελέω κορωνοϊού. Για μέρες απαγορευόταν στο αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt να δέσει σε λιμάνι για να δοθεί ιατρική υποστήριξη στο πλήρωμα όπου ανάμεσα τους υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Μην ξεχνάμε ότι το πλήρωμα τους αεροπλανοφόρου ξεπερνά τα 5000 άτομα.

Ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου Capt. Brett Crozier, αφού οι ανώτεροι δεν άφηναν το σκάφος να δέσει, προτίμησε την διέξοδο των μέσων ενημέρωσης. Σε επιστολή του προς τους ανώτερους, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα για να πιέσει έγραψε:

Το ζήτημα χρήζει πολιτικής απόφασης, έγραψε, αλλά αφού δεν λαμβάνεται αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει λόγος να πεθάνουν ναύτες. Αν δεν ενεργήσουμε τώρα αποτυγχάνουμε να προστατέψουμε το πλέον έμπιστο κεφάλαιο μας, τους ναύτες.

Το πλοίο τελικά έδεσε στην Αμερικανική βάση στο Γκουάμ στον Ειρηνικό, αλλά ο καπετάνιος καρατομήθηκε. Καθαιρέθηκε από τη θέση του και απομακρύνθηκε από τη θέση του. Όμως οι ναύτες, είχαν διαφορετική άποψη για το συμβάν.

Στο video που τράβηξε ένας από τους ναύτες, ακούγονται οι χιλιάδες ναύτες να επευφημούν τον κυβερνήτη την ώρα που φεύγει από το πλοίο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos