τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου
τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου

….είναι άλλη μια πατέντα που εφηύραν οι κυβερνώντες, πιστοί στο μνημόνιο, για να κόψουν και άλλο το κόστος περίθαλψης των ταλαίπωρων πολιτών αυτής της χώρας, ρίχνοντας παράλληλα και πονηρές ματιές προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ε.Σ.Α.Ν. σημαίνει: Ενιαίο Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων και περιλαμβάνει την ίδρυση Ανωνύμου Εταιρείας που θα αναλάβει να εξορθολογίσει, υποτίθεται, τις αμοιβές των ιατρικών πράξεων. Το σύστημα αυτό στη πραγματικότητα μετά από κάποιο χρόνο λειτουργία θα “δει” πόσο κοστίζουν οι θεραπείες, χρησιμοποιώντας και κάποια ευρωπαϊκά “εργαλεία” όπως τα DRG’s δηλ. ενιαίες διαγνωστικές ομάδας, σε συνδυασμό με τα ιατρικά ιστορικά των πολιτών που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ευρέως στους “ενδιαφερόμενους” θα δείξουν ότι δεν συμφέρει να λειτουργεί ένα μικρό νοσοκομείο μιας επαρχιακής πόλης και άρα το κλείνουμε υπέρ του ιδιωτικού τομέα.

Άλλο ένα κέρδος της όλης μεθόδευσης, αφού τα ιατρικά ιστορικά των πολιτών θα είναι σε κοινή  θέα και των ασφαλιστικών, τότε τα ασφάλιστρα θα είναι ανάλογα των παθήσεων που κάθε άνθρωπος κουβαλάει   κλπ κλπ κλπ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία:

  • Η εφαρμογή του συστήματος αυτού αποτελεί «μνημονιακή» υποχρέωση της  κυβέρνησης, έχει στόχο να ελέγξει το κόστος των υπηρεσιών υγείας, και αποτελεί μεταφορά παρόμοιων συστημάτων άλλων χωρών , όπως η Γερμανία ή η Αυστραλία.
  • Αποτελεί θεσμική κατοχύρωση  του ρόλου του ιδιωτικού τομέα  στην διαμόρφωση των  πολιτικών υγείας
  • Στρατηγική στόχευση είναι η μηδενική συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στις δαπάνες υγείας
  • Οι γιατροί θα αναγκαστούν αρχίσουν να λειτουργούν με βασικό κριτήριο το οικονομικό κόστος και όχι το τι χρειάζεται να γίνει για κάθε συγκεκριμένο ασθενή
  • Στη Γερμανία μετά την καθιέρωση των DRGs , αυξήθηκαν κατακόρυφα οι τοκετοί με καισαρική σε βάρος των φυσιολογικών τοκετών !
  • Με τη σύσταση της εν λόγω Εταιρείας καταργείται ο Δημόσιος και Κοινωνικός Χαρακτήρας της Υγείας. Καταργείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού η ευθύνη χάραξης πολιτικής υγείας στη χώρα μας και η συγκρότηση του Υγειονομικού Χάρτη εκχωρείται στα Ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Αυτά και άλλα, μας είπαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την οποία μπορείτε να δείτε όλη στο video.

Οπότε, κάποια στιγμή θα μάθουμε ποια νοσοκομεία π.χ. στο νομό Λασιθίου συμφέρουν το κράτος να τα λειτουργεί και ποια να κλείσει…..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos