Νίκος ΧριστοφακάκηςΕπιστολή, που δηλώνει το ενδιαφέρον αλλά και την έντονη αντίθεσηδιαμαρτυρία του δήμου Ιεράπετρας για την τιμή και τις διαδικασίες πώλησης του ακινήτου (ξενοδοχείου) στην περιοχή της  Παχειάς Αμμου, απέστειλε προς την Eθνική Tράπεζα ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νίκος Χριστοφακάκης.

 
Η επιστολή που απευθνεται στο διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου, κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές του νομού Λασιθίου κ.κ. Πλακιωτάκη και Καρχιμάκη.
 
Ο λόγος γίνεται για την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση τυ ακινήτου της στην Παχειά ¶μμο, στον κόμβο διασταύρωσης Εθνικής Οδού Αγίου Νικολάου – Σητείας –  Ιεράπετρας.
 
Ο κ. Χριστοφακάκης αναφέρει ότι «ο Δήμος μας επιθυμεί το εν όγω ακίνητο να περιέλθει στην κυριότητά του και έχει επανειλημμένως απευθυνθεί προφορικώς και εγγράφως για το θέμα αυτό στην αρμόδια Διεύθυνση, αλλά και στη Διοίκηση της Τράπεζάς σας. Σχετική αλληλογραφία με τις απόψεις του Δήμου μας υπάρχει στην Τράπεζα ήδη από το 2001.
 
Επανερχόμαστε , λοιπόν, και πάλι στο ίδιο αίτημα, επισημαίνοντας τα εξής :
  • Η τιμή αγοράς του εν λόγω ακινήτου, όπως αναφέρεται (1.204.000 ευρώ), είναι υπερβολικά υψηλή, λαμβανομένων υπόψη των αντικειμενικών αξιών, που ισχύουν για τα ακίνητα στη συγκεκριμένη περιοχή. 
  • Τα υφιστάμενα στο ακίνητο κτίσματα είναι στατικά ανεπαρκή και κατά την άποψη των τεχνικών μας, που διενήργησαν αυτοψία, είναι κατεδαφιστέα. Επομένως δεν πρέπει να συνεκτιμηθούν κατά τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, καθώς μάλιστα η δαπάνη της κατεδάφισής τους θα επιβαρύνει τον αγοραστή».
 
Ο δήμαρχος Ιεράπετρας ζητά να ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημά του δήμου να του περιέλθει το ακίνητο αυτό σε τιμή, που θα συμφωνήσουν αμφότερες οι πλευρές.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos