ΙΚΑΤην αναβάθμιση του παραρτήματος του ΙΚΑ Νεάπολης και την επαρκή στελέχωση του με προσωπικό θέτει με ερώτηση του προς τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη ο βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή ανάλογο αίτημα του δημάρχου Νεάπολης Νίκου Καστρινάκη προς τη διοίκηση του ΙΚΑ.
 
Η ερτηση
 
«Κύριε Υπουργέ,
 
Ο Δήμαρχος Νεάπολης με έγγραφό του προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ, θέτει ένα σημαντικό θέμα που αφορά την αναβάθμιση του Παραρτήματος του ΙΚΑ Νεάπολης, καθώς κι την επαρκή στελέχωση με προσωπικό. Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για την εξυπηρέτηση των δημοτών, επειδή το παράρτημα καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής, οι οποίες συνεχώς και αυξάνονται.
 
Συγκεκριμένα στο παράρτημα υπηρετούν τρεις μόνο υπάλληλοι και ένας με το πρόγραμμα STAGE και λειτουργούν Γραφείο Εσόδων, Γραφείο Οικοδομών, Παροχών, Μητρώου Ασφαλισμένων, Διεθνών Θεμάτων, Προαιρετικής – Διαδοχικής Ασφάλισης, Στρατιωτικής Υπηρεσίας, καθώς και Υγειονομικών Υπηρεσιών.
 
Ο αριθμός δε των εξυπηρετούμενων δημοτών είναι πολύ μεγάλος και το ύψος των εσόδων ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ το εξάμηνο. Για να αντιμετωπιστούν δε οι ανάγκες των ασφαλισμένων καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες και από τον προϊστάμενο και από τους υπαλλήλους υπερωριακά.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
 
  • Προτίθεστε άμεσα να αναβαθμίσετε το παράρτημα του ΙΚΑ Νεάπολης και να το στελεχώσετε με επιπλέον προσωπικό»;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos