Ημέρα της Αστυνομίας, τιμή στον Άγ. Αρτέμιο
η εκδήλωση στην Αγία Τριάδα, στον Άγιο Νικόλαο

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2016) το πρωί, δοξολογία στους Μητροπολιτικούς Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος.

Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ημέρα της Αστυνομίας, εκδήλωση

Επιπλέον, στα Χανιά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, της V Μεραρχίας Κρητών, του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Χανίων και του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων, πραγματοποίησε εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αρτεμίου προστάτη του Σώματος με τη συμμετοχή πλήθος αστυνομικών αλλά και πολιτών.

Ημέρα της Αστυνομίας, τιμή στον Άγ. Αρτέμιο
Αφιερωματική εκδήλωση με θέμα «Ημέρα της Αστυνομίας» στα Χανιά

Συγκεκριμένα, χθες (19.10.2016) το βράδυ στο αμφιθέατρο του  Πνευματικού Κέντρου Χανίων, πραγματοποιήθηκε Αφιερωματική εκδήλωση με θέμα «Ημέρα της Αστυνομίας». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση:

  • Της βιογραφίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου από εκπρόσωπο της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου.
  • Του έργου και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου καθώς και του Πανελλήνιου Εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του παιδιού».

Στην παραπάνω εκδήλωση, συμμετείχε και η σύνθεση της στρατιωτικής μουσικής της 5ης Ταξιαρχίας  Πεζικού της Mεραρχίας Κρητών υπό την διεύθυνση του Ταγματάρχη κυρίου Λαφάτα Νικόλαου.

Ημέρα της Αστυνομίας, τιμή στον Άγ. Αρτέμιο
εκδήλωση «επίδειξης δεξιοτήτων» στην επιχειρησιακή σκοποβολή

Ημέρα της Αστυνομίας, σκοποβολή

Την ίδια μέρα (19.10.2016) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση «επίδειξης δεξιοτήτων» στην επιχειρησιακή σκοποβολή από αστυνομικό προσωπικό από όλη την Κρήτη στις ειδικές εγκαταστάσεις του Ειδικού Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων, στο Σκινέ Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιείται έως και την 20.10.2016, εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για λογαριασμό της Τράπεζας αίματος του Σώματος, καθώς και παιδιών πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos