Η Αμμουδάρα πλημμυρίζει, αλλά οι αρμόδιοι…….
η Αμμουδάρα το καλοκαίρι

Παρακολουθήσαμε από κοντά τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (4/3), ακούσαμε και εν συνεχεία κάναμε και μερικά τηλέφωνα……και;;;;

Το φλέγον θέμα που τίθεται αυτή τη στιγμή, είναι ένα αποστραγγιστικό έργο που θα μεταφέρει τα πλημμυρικά νερά στη θάλασσα, αποστραγγίζοντας τη παλαιά εθνική οδό, παράλληλα εκμηδενίζοντας κινδύνους και διερχόμενους και ντόπιους. Το έργο είναι έτοιμο να κατασκευαστεί από την αντιπεριφέρεια Λασιθίου, αλλά ………!!!!!!

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου δεν συναινεί, παρά τη κατάθεση σχετικής μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας. Ο Περιφερειάρχης δεν βάζει την υπογραφή του στο σχετικό έγγραφο, ενώ ο ανάδοχος είναι έτοιμος να το κατασκευάσει.

Αποτέλεσμα, πρόσφατο: πνίγεται η γειτονιά, ειδικά μετά τη λειτουργία του νέου τμήματος του ΒΟΑΚ πάνω από τον οικισμό, του οποίου τα έργα παροχετεύουν τα νερά του κάμπου από το Μαρδάτι και ότι μαζεύεται από τον δρόμο, στην Αμμουδάρα.

Σε συνδυασμό με την εξαφάνιση του παλαιού ρέματος από τις καταπατήσεις, η κατάσταση εξελίσσεται επικίνδυνα για το παραλιακό τμήμα του δρόμου όπου και η εκτόνωση όλων των υδάτων που έρχονται από πάνω. Για να μην μιλήσουμε για τη χρόνια αδιαφορία των διοικούντων.

Τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας, προσπαθούν να συναντηθούν τόσο με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, όσο και με τον Περιφερειάρχη για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Ο Περιφερειάρχης αρνείται να δεχτεί το σύλλογο !!!!!

Άλλο ένα σοβαρό ζήτημα, είναι η χωρίς μέτρο οικοδόμηση, η οποία έχει στενέψει τόσο τους δρόμους που, εάν ω μη γένοιτο, αρπάξει φωτιά η περιοχή, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να μπουν καν σε κάποια σημεία.

Τέλος ο Σύλλογος αποφάσισε την εορτή του Προφήτη Ηλία, να διοργανώσει μια τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον κτήτορα του ομώνυμου ναού της περιοχής του Ηλία Καρύδη.

του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουδάρας Μαρία Μαρκάκη – Τραντά, μας μιλάει σχετικά

Αποστραγγιστικό έργο ρέματος Αμμουδάρας – 104fm.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos