Η αντιδήμαρχος Έφη Βελημβασάκη για τη μεταφορά του περιπτέρου
Η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Έφη Βελημβασάκη

Δυσάρεστη και μόνο εντύπωση προκαλούν οι κατηγορίες του τοπικού συμβούλου κ. Δημήτρη Γαλανάκη σε τοπικό ραδιοσταθμό, σχετικά με την μεταφορά περιπτέρου από την περιοχή της Νεάπολης, αλλά και οι αναφορές του τόσο  για την αρμόδια αντιδήμαρχο όσο και για τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας οι οποίοι -κατά την άποψη του – δεν έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, “πετούν το μπαλάκι αλλού”και δεν βρίσκουν λύση στο πρόβλημα, όπως ο ίδιος υποστήριξε σε δηλώσεις του.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, παρά του ότι,ως τοπικός σύμβουλος της Νεάπολης όφειλε να γνωρίζει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για τα θέματα που μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί, με γνώμονα την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας θα ήθελα να διευκρινήσω, ότι το θέμα της μετατόπισης περιπτέρου ιδιοκτησίας Μαρίας Λεμπιδάκη από την Δημοτική Κοινότητα της Νεάπολης στην περιοχή Ξηροκάμπου Αγίου Νικολάου, συζητήθηκε σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Δημοτικές Κοινότητες : Νεάπολης ( 27/7/17), Αγίου Νικολάου (4/12/17) καθώς και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (5/2/18)  όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να  απορριφθεί η αίτηση της ιδιοκτήτριας , δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται εκ του νόμου η μετατόπιση του περιπτέρου σε τόσο μεγάλη απόσταση.

Ακολούθως το ίδιο θέμα απασχόλησε  την συνεδρίαση του Δ.Σ Αγίου Νικολάου (28/2/18), όπου η ιδιοκτήτρια εγγράφως ζήτησε την αναβολή του, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσε να παραστεί ο δικηγόρος της .

Στους επόμενους έξι μήνες που διέρρευσαν, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, διαμαρτυρία ή καταγγελία -προφορική ή γραπτή – ενώ στις 5/11 σε επικοινωνία που είχε μαζί μου ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κ. Ταμπακάκης Νίκος μου γνωστοποίησε την πρόθεση επαγγελματιών της περιοχής, να ενεργήσουν  στον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο περίπτερο εν όψει των εορτών.

Η αντιδήμαρχος Έφη Βελημβασάκη για τη μεταφορά του περιπτέρου
το σημείο όπου βρίσκεται το περίπτερο

Την επόμενη κιόλας ημέρα (6/11), επικοινώνησα με την κ.Μαρία Λεμπιδάκη καθώς και με τον πληρεξούσιο που έχει ορίσει, όπου με ενημέρωσαν ότι προτίθενται ν΄απομακρύνουν το περίπτερο, όμως λόγοι υγείας καθώς και οικονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση να το πράξουν.

Να σημειώσουμε ότι η ιδιοκτήτρια έως και σήμερα, υπήρξε συνεπής στις υποχρεώσεις της, αναφορικά με την πληρωμή των τελών για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει το περίπτερο, ενώ διαθέτει νόμιμη άδεια για την λειτουργία του.

Πριν αρχίσουμε λοιπόν να εξαπολύουμε κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση, καλό θα ήταν αφενός να υπάρχει γνώση και ενημέρωση των θεμάτων που διαχειριζόμαστε ως θεσμικοί φορείς αλλά και ευαισθησία και σεβασμός στους πολίτες.

Έφη Βελημβασάκη

Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos