η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη χθες Τετάρτη 26 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Αθήνα.

Η Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν τον Νομό Λασιθίου και να δώσει έμφαση στο οδικό δίκτυο που υστερεί δραματικά έναντι των άλλων νομών της Κρήτης.

Σημαντική είναι η προώθηση της κατασκευής των οδικών τμημάτων τόσο του Βόρειου (ΒΟΑΚ) όσο και του Νότιου Οδικού Άξονα (ΝΟΑΚ) Σητείας Ιεράπετρας, που σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Σητείας, που είναι ήδη έτοιμο, θα επιτρέψει την ανάπτυξη των μεγάλων επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού και της παραθεριστικής κατοικίας και θα οδηγήσει στο νομό Λασιθίου οικονομική ανάκαμψη.

Σε αυτά τα πλαίσια συζητήθηκε και η εκπόνηση και η υλοποίηση μελέτης οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ) και ιδιαίτερα η βελτίωση και η αναβάθμιση του παλαιού τμήματος «Παχειά Άμμος – Αυχήν Αγκαθιάς».

Η συνάντηση συνεχίστηκε με αναφορά στα σοβαρά αναπτυξιακά έργα που χρειάζονται άμεση χρηματοδότηση και είναι η «Παράκαμψη της Ελούντας», η παράκαμψη της «Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας» καθώς και οι οριστικές μελέτες των τμημάτων «Πισκοκέφαλο – Άγιος Γεώργιος – Πιλαλλήματα» του Νότιου Οδικού άξονα (ΝΟΑΚ) (Σητεία – Ιεράπετρα) που θα επιτρέψουν την ένταξη των έργων στο ΠΕΠ Κρήτης.

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδειξε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Κρήτη θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την προώθηση και την χρηματοδότηση των ιδιαίτερης σημασίας έργων και μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos