Μανόλης ΚεφαλογιάννηςΥπεγράφη από τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη, Οικονομίας & Οικονομικών Γεώργιο Αλογοσκσύφη και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, η κοινή υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών και από το λιμάνι του Πειραιά, κάτι που είχε ανακοινώσει πριν το Πάσχα ο κ. Κεφαλογιάννης.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΕΝ «πεποίθηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας είναι ότι η απελευθέρωση , στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, θα οδηγήσει στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στην ακτοπλοΐα αλλά και σε καθήλωση των τιμών.
 
Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες να αναπτύξουν το επενδυτικό και εμπορικό τους πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια που θα βοηθήσει στην προσέλκυση νέων πλοίων. Απελευθέρωση δεν σημαίνει αναρχία. Το κράτος, όπως άλλωστε έχει υποχέωση, εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς όφελος της νησιωτικής Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση θα αντιμετωπίσει με τη δέουσα αυστηρότητα κάθε παραβατική συμπεριφορά εφαρμόζοντας τους νόμους του κράτους».
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 


γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos