Κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου στην Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»
Κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου στην Διεθνή Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»

Κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου, την οποία μετέφερε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέας Παπαδοπετρακης, κόσμησε την τράπεζα εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» στις 18 – 20 Οκτωβρίου.

Η κόρη που είναι φυτώριο της μνημειακής αρχαίας ελιάς ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Τοπική Κοινότητα Καβουσίου,  μετά από σύντομη τελετή παρουσία μεταξύ άλλων της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κας. Πελαγίας Πετράκη, του Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Ιωάννη Ρεμεδιάκη και των Δημάρχων Σητείας, κ. Θοδωρή Πατεράκη και Οροπεδίου Λασίθίου, κ. Ιωάννη Στεφανάκη και του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Νίκου Δασκαλάκη.

Με ευγενική χορηγία της αεροπορικής εταιρίας astra airlines μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου ο Αντιδήμαρχος την παρέδωσε στους διοργανωτές της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Στους συμμετέχοντες της διάσκεψης προσφέρθηκαν αναμνηστικά της μνημειακής αρχαίας ελιάς, καθώς και ενημερωτικά έντυπα με πληροφορίες για την αρχαία ελιά.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης « Η παρουσία της ελιάς στην τράπεζα εργασιών της διάσκεψης αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ιεράπετρα και για όλη την Κρήτη. Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε η Δημοτική Αρχή και υποστηρίζει. Η ελιά φέρει ένα ειρηνικό μήνυμα σε μια εποχή μάλιστα που οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία σε μια διάσκεψη με θέμα την ειρήνη στην Μέση Ανατολή  είχε ιδιαίτερη σημασία».

Οι εκδηλώσεις αναφορικά με την μνημειακή ελιά του Καβουσίου πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Τοπική Κοινότητα Καβουσίου.

Διαβάστε: Η αρχαία ελιά του Καβουσού στη διεθνή διάσκεψη Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos