Η ΔΑΕΑΝ εφαρμόζει την κοινή υπουργική απόφαση για τις παραλίες
ο Αλμυρός από ψηλά

“Οι ακτές  αποτελούν για την Δ.Α.Ε.Α.Ν (Δημοτική Ανώνυμη  Εταιρεία Αγίου Νικολάου), σημαντικό “κεφάλαιο” για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής.  Και βέβαια η διαφύλαξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού αποτελεί για μας προτεραιότητα»!

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Μιχάλης Φαρσάρης, με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον τελευταίο καταχωρούνται σε τοπικά site εξυπηρετώντας εν αγνοία των αθρογράφων το φαινόμενο της παραπληροφόρησης!

Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό,  με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο, περιορίζεται η δυνατότητα αυθαιρεσίας στις παραλίες.  Εν προκειμένω στις παραλίες του  δήμου, η ΔΑΕΑΝ εφαρμόζει όπως έχει κάνει ήδη γνωστό το νόμο -βάση της κοινής υπουργικής απόφασης- για την παραχώρηση  αιγιαλού/παραλίας στους χώρους που διαχειρίζεται και ασφαλώς υπάρχει μέριμνα ώστε να δίνεται στους λουόμενους ο χώρος εκείνος που προβλέπεται ώστε ν΄απολαύσουν το μπάνιο τους.

Συγκεκριμένα καταβάλλεται καθημερινή προσπάθεια ώστε να τηρείται η απόσταση των 3 μέτρων, ανάμεσα στις ξαπλώστρες & στην οριογραμμή της θάλασσας προκειμένου να διευκολύνεται η χρήση της παραλίας από τον καθένα, όπως ορίζει η ΚΥΑ Μαίου 2017 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1636/12-05-2017 (Παράρτημα 4, Παράγραφος 6).

Εξ΄άλλου οι φωτογραφίες που παρατίθενται φανερώνουν του λόγου το αληθές!

Ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια που γίνεται με στόχο την αναίρεση των προσπαθειών που αμείωτα θα συνεχιστούν, μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί ανεπιτυχής!

 

Εμείς πάντως επιμένουμε στο δημοσίευμα μας, δεχόμενοι ότι η απόσταση είναι τρία (3) μέτρα. Ας μας πουν οι φίλοι της ΔΑΕΑΝ στον Αλμυρό, από την αριστερή πλευρά, πόση είναι η απόσταση από τη ξαπλώστρα;

Κι αν θέλω απλά να ξαπλώσω στην άμμο;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos