η διαγωνιστική διαδικασία για τον ΒΟΑΚ ξεκινά μέσα στον Ιανουάριο
από τη τελετή του Αγιασμού και κοπής της πίτας στην ΠΕ Χανίων

Εντός του Ιανουαρίου ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τον ΒΟΑΚ, ένα έργο κοντά στο 1,5 δις, ανέφερε σήμερα από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην διάρκεια τελετής του Αγιασμού και κοπής της πίτας στην ΠΕ Χανίων

παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Φορέων, εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης που αντάλλαξε ευχές με όλους, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του νησιού με έμφαση τον ΒΟΑΚ, τονίζοντας ότι για την Περιφέρεια ο ΒΟΑΚ ξεκινά από την Κίσαμο και καταλήγει στην Σητεία.

Είναι πολύ σημαντικό, είπε, που η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση έχουν δεχτεί την ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας και των φορέων για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια με ρήτρα διαθεσιμότητας και με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά έργα που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα που θα δημοπρατηθούν από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ποσού κοντά στα 25 εκ. τα οποία θα συνδράμουν στην οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.

Ο κ Αρναουτάκης μιλώντας για τα έργα οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε, ότι «η Περιφέρεια μας προγραμματίζει σημαντικά έργα για το 2018 μετά από μια οργανωμένη προετοιμασία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια για όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα σε 450 σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα , άμεσα δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 με προϋπολογισμό 35 εκ. Επίσης δημοπρατείται με ένα ποσό 10 εκ. ο παλιός εθνικός δρόμος».

Ο Περιφερειάρχης επίσης αναφέρθηκε στην έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας στην δρομολόγηση των σημαντικών έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κρήτη αλλά και στην συνεργασία και ενίσχυση των Δήμων του νησιού.

Αναφερόμενος στα τοπικά έργα της ΠΕ Χανίων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση του το Περιφερειακό Ταμείο την περασμένη Παρασκευή ξεμπλόκαρε το οδικό έργο στα Τοπόλια, όποτε μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα-διευθέτηση 11,5 εκ. τα οποία έχουν εγκριθεί άμεσα για τον Ταυρωνίτη δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018,οπως επίσης και τα αντιπλημμυρικά έργα στον  Μορώνη μόλις έρθει η μελέτη με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ και αυτά άμεσα μπορούν να δημοπρατηθούν.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos