Η επιδίωξή μας για συναινέσεις και συγκλίσεις απόψεων θα είναι διαρκής
η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Αυγούστου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των κοινοτικών συμβουλίων.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αμέσως μετά την τελετή,  περιέγραψε συνοπτικά τις προτεραιότητες της δημοτικής περιόδου που ξεκινά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί χρέος μας: να οδηγήσουμε το Ηράκλειο στο αύριο που του αξίζει – να το καταστήσουμε ξανά Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου. Μια πόλη Έξυπνη, Ανθεκτική, τόπο συνάντησης «5+1» πολιτισμών,  με υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε πλέον και κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο: την απαιτούμενη εμπειρία. Γνωρίζουμε σε βάθος τις ανάγκες της καθημερινότητας στην πόλη αλλά και στα χωριά μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις και στην επιδίωξή του για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συναινέσεις: «Ανεξάρτητα από τις προγραμματικές συμφωνίες στις οποίες θα προέλθουμε, η επιδίωξή μας για συναινέσεις και συγκλίσεις απόψεων κατά την διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου θα είναι διαρκής. Θα διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της δημοτικής αρχής και η διακυβέρνηση του δήμου  θα χαρακτηρίζεται από δημοκρατία, αξιοκρατία, νομιμότητα, διαφάνεια, ίση αντιμετώπιση των δημοτών, χωρίς εξαιρέσεις».

Τον καθιερωμένο αγιασμό  τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Βερνιδάκης, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης  κ. Ειρηναίου.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Γιώργος Λογιάδης, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου: «Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Ηρακλειωτών»

«Ξεκινάμε μια νέα πορεία στον Δήμο Ηρακλείου. Με επίγνωση της ευθύνης που μας αναλογεί. Με σταθερή επιδίωξη να φτάσει ο τόπος μας στο επίπεδο που οραματιζόμαστε. 

    Επιθυμία και αταλάντευτη απόφασή μας είναι, κατά την νέα θητεία μας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των έργων που έχουμε ξεκινήσει και εκείνων που θα προτεραιοποιήσουμε, επιδιώκοντας την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, πάντα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου.

Αποτελεί χρέος μας: να οδηγήσουμε το Ηράκλειο στο αύριο που του αξίζει – να το καταστήσουμε ξανά Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου. Μια πόλη Έξυπνη, Ανθεκτική, τόπο συνάντησης «5+1» πολιτισμών,  με υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε πλέον και κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο: την απαιτούμενη εμπειρία. Γνωρίζουμε σε βάθος τις ανάγκες της καθημερινότητας στην πόλη αλλά και στα χωριά μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις.

   Η μετριοπαθής, χωρίς ακρότητες –κατά  γενική ομολογία–,  αντιπαράθεση αρχών και προγραμμάτων όλων των δημοτικών παρατάξεων, έδωσε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στις πρόσφατες Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η αναβαθμισμένη αυτή πολιτική αναμέτρηση, επιτρέπει την προσδοκία διαλόγου, συνεννοήσεων, συμπόρευσης, συναποφάσεων –πάνω σε προγραμματικές βάσεις– για το καλό του Δήμου Ηρακλείου και των δημοτών του.

   Βασιζόμαστε στις σχέσεις ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, ανεξαρτήτως ιδεολογικών θέσεων και πολιτικών απόψεων,   παρά τις ευνόητες διαφωνίες που υπήρξαν και που ασφαλώς θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επιθυμούμε την γόνιμη και δημοκρατική συνεργασία με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το ίδιο θα επιδιώξουμε με τα μέλη των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων.

  Ανεξάρτητα από τις προγραμματικές συμφωνίες στις οποίες θα προέλθουμε, κατά την διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου η επιδίωξή μας για συναινέσεις και συγκλίσεις απόψεων θα είναι διαρκής. Θα διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της δημοτικής αρχής και η διακυβέρνηση του δήμου  θα χαρακτηρίζεται από δημοκρατία, αξιοκρατία, νομιμότητα, διαφάνεια, ίση αντιμετώπιση των δημοτών, χωρίς εξαιρέσεις.

Θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε το συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης στηριζόμενοι στους Κοινωνικούς και Θεσμικούς μας εταίρους,  εφαρμόζοντας την δημόσια διαβούλευση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και επενδύοντας στην σχέση εμπιστοσύνης του δημότη με τον Δήμο.

Ο Δήμος είναι ταγμένος και θα εξακολουθήσει να είναι ταγμένος στην υπηρεσία του δημότη. Και θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος αυτήν την περίοδο στην βελτίωση της καθημερινότητάς του.

   Αντίπαλος μας είναι μόνον τα προβλήματα της πόλεως, τα οποία πρέπει να επιλυθούν και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και χρονικές αναβολές. Προς αυτή την κατεύθυνση θα επικεντρώσουμε όλες μας τις προσπάθειες, πάντα σε συνεργασία με τους εργαζομένους του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, υπό αντίξοες συνθήκες, για την παραγωγή του δημοτικού έργου.

  Περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και το ανθρώπινο δυναμικό του. Οι κρίσιμες περιστάσεις μάς υπαγορεύουν να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε εκείνα που μας ενώνουν. Η πόλη είναι πάνω από όλους μας. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές και προκαταλήψεις. Μόνο προσήλωση στους στόχους μας και συνεχής δουλειά.

  Να επαναλάβω και σήμερα, για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα αλλάξει και με την συμβολή του καθενός μας ξεχωριστά. Η προσωπική μας στάση, δηλαδή η ατομική ευθύνη καθορίζουν τους όρους ζωής μας  αλλά και το μέλλον του τόπου μας.

Όλοι μαζί θα συνεχίζουμε να οδηγούμε τον Δήμο μπροστά. Και είμαι βέβαιος ότι θα τον φτάσουμε εκεί που του αξίζει.  Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Ηρακλειωτών»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos