Η ηγεσία του Υπ. Υγείας απαγόρευσε στις αντιπροσωπίες των εργαζομένων την είσοδο
στους εκπροσώπου των εργαζομένων στα νοσοκομεία απαγορεύτηκε η είσοδος

Αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ μαζί με άλλες αντιπροσωπίες σωματείων εργαζομένων Νοσοκομείων και άλλων εργασιακών χώρων της Κρήτης βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 8/7/17

στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο στην ημερίδα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με σκοπό να εκφράσουν τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος για το θεσμό των ΤΟΜΥ και για το σχέδιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απαγόρευσε στις αντιπροσωπίες των εργαζομένων την είσοδο στο χώρο της ημερίδας έχοντας μάλιστα ως φρουρά εντός του ξενοδοχείου πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Καταγγέλλουμε την αυταρχική και αλαζονική  στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και τη ΔΥΠΕ και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων δίνουν καθημερινά τη μάχη της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μέσα σε πολύ αντίξοες εργασιακές συνθήκες και δεν αξίζουν αυτοί και οι εκπρόσωποι τους να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως εγκληματίες.
Τέλος, θυμίζουμε στο σημερινό Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό ότι πριν από μερικά χρόνια, τον Ιούνιο του  2011, ήταν από την πλευρά μας και διαμαρτυρόταν μαζί μας ενάντια στην απαγόρευση παρουσίας εκπροσώπων Νοσοκομείων της Κρήτης στην ομιλία του Α. Λoβέρδου στο ξενοδοχείο Creta Maris.στο Ηράκλειο. Τώρα όμως που βρέθηκε στην εξουσία, ακολουθεί τις ίδιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές τακτικές για τις οποίες κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση.
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos