Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει το Tipping Point σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης
από τη σύσκεψη για το Tipping Point

Την πορεία του προγράμματος «The Tipping Point» συζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη με εκπροσώπους του προγράμματος, των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν το πρόγραμμα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, διά ζώσης και διαδικτυακά, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε η πορεία  εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού The Tipping Point Mentoring στα 81 Λύκεια της Περιφέρειας Κρήτης  και κατατέθηκαν προτάσεις για τη νέα σχολική περίοδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα. Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το πρόγραμμα και ως εκ τούτου στη νέα σχολική περίοδο θα έχουν τη δυνατότητα να το υλοποιήσουν ξανά  όλα τα Λύκεια της Κρήτης.

Οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν  τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους από την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πριν την πανδημία αλλά και κατά τη διάρκεια της ενώ επεσήμαναν τους βασικούς μαθησιακούς/εκπαιδευτικούς στόχους που, κατά τη γνώμη τους, επιτυγχάνονται, μέσα από την εφαρμογή του.

Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η πολυεπίπεδη λειτουργία του προγράμματος, η συμβολή του στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών και η αλλαγή νοοτροπίας και σκέψης στους νέους πολίτες προκειμένου να ενεργοποιηθούν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos