Το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου Ρεθύμνου
Το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου Ρεθύμνου

Το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου Ρεθύμνου που ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) επισκέφθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Στο Στρατιωτικό Μουσείο υπάρχουν εντυπωσιακά εκθέματα (Ελικόπτερα, Αεροσκάφη, Άρματα, Πυροβόλα, Όλμοι, οπλισμός και λοιπό μουσειακό υλικό)

από την Μάχη της Κρήτης όπως επίσης από το Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις εγκαταστάσεις και στα εκθέματα του Μουσείου τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ξενάγησε ο υπαξιωματικός του ΓΕΣ κ. Παυλίδης και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χρωμοναστηρίου Νίκος Δεληγιαννάκης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που εντυπωσιάστηκε από τα καλοδιατηρημένο ιστορικό πολεμικό υλικό, ανέφερε στα στελέχη του ΓΕΣ ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει την λειτουργία του Στρατιωτικού Μουσείου.  Στην σημερινή επίσκεψη στο Μουσείο Χρωμοναστηρίου παραβρέθηκαν στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ρεθύμνου αλλά και του ΓΕΣ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos