Η πλατεία ... δεν ήταν γεμάτη για το νοσοκομείο
Εικόνα της πλατείας του Αγίου Νικολάου ….

Βαρέθηκα να προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονόητα. Βαρέθηκα να είμαι μια νοσηλεύτρια σε 20 άτομα. Βαρέθηκα να λέω στους ανθρώπους ότι δεν έχουμε προσωπικό και γιατρούς. Όσοι δεν ήρθαν εδώ σήμερα την επόμενη φορά να μην έρθουν και να ζητούν να βρουν να τους εξυπηρετήσουν …..δεν αντέχουμε άλλο !!!!

Ήταν τα λόγια μιας νοσηλεύτριας, ίσως το πιο ουσιαστικό που ακούστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/4), στη κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, που δεν ήταν γεμάτη, στη συγκέντρωση για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το οποίο όσο περνά ο καιρός ….  χειροτερεύει.

Και να μεν σε όλες της δημόσιες υπηρεσίες δόθηκε άδεια μετά τις 11 στους υπαλλήλους για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, όμως αυτό δεν φάνηκε. Ούτε βέβαια ο αριθμός των πολιτών, ήταν τέτοιος που να εκφράσει αγωνία. Προφανώς και στον Άγιο Νικόλαο έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα ή οι διοργανωτές δεν μπορούν να πείσουν;

Επί της ουσίας, από του βήματος πέρασα αρκετοί ομιλητές, από τον Μητροπολίτη Πέτρας, μέχρι και τους συνδικαλιστές – εκπροσώπους διαφόρων ομάδων πληθυσμού και εργαζομένων. Όλοι ζήτησαν την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό και γιατρούς. Ένα αίτημα πολλών χρόνων, το οποίο όμως δεν ικανοποιείται.

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση; άγνωστο. Η αντίστοιχη κινητοποίηση πριν τέσσερα χρόνια, δεν επέφερε αποτελέσματα. Μήπως θα πρέπει να κλιμακωθούν όσο και να πρωτοτυπήσουν οι επόμενες ενέργειες;

Η πλατεία ... δεν ήταν γεμάτη για το νοσοκομείο
Η διοικήτρια των νοσοκομείων Λασιθίου, Μαρία Σπινθούρη

 

Ζητήσαμε ένα σχόλιο από τη διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Σπινθούρη, μας είπε:

Αυτή η ρητορική δεν πείθει. Έχουν γίνει στο νοσοκομείο πάρα πολλά πράγματα τα οποία ανακοινώνονται σε τακτική βάση. Η στελέχωση παραμένει χαμηλή. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δυστυχώς, οι λόγοι διάφοροι. Έχουν γίνει αρκετές προκηρύξεις. Τα κενά πάρα πολλά. Και έχουμε και την ατυχία να μην έρχονται άνθρωποι από τις προκηρύξεις. Για παράδειγμα από τις προκηρύξεις 7Κ και 5Κ, οι μισοί δεν έχουν έρθει. Στους γιατρούς έχουν γίνει οι περισσότερες προσλήψεις στο νομό Λασιθίου από όλη τη Κρήτη. 

Ως γενικό σχόλιο, μας λέει η κυρία Σπινθούρη, ο κόσμος εμπιστεύεται το νοσοκομείο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos