Η πρόληψη σώζει ζωές απ’ τον Καρκίνο
ο περιφερειάρχης δίδει την εκκίνηση του δρόμου

Τρέχοντας μικροί και μεγάλοι  στο μόλο -λιμενοβραχίονα Ηρακλείου έστειλαν το μήνυμα “Η πρόληψη σώζει ζωές” στην επιτυχημένη εκδήλωση -ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού

– που οργάνωσαν ο Σύλλογος «ΕΥ ΖΩ» με τον καρκίνο, η ομοσπονδία Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την συμμετοχή των ογκολογικών κλινικών ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, γιατρών, νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού.

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που μαζί με τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες, τόνισαν την σωτήρια σημασία της πρόληψης, της αλλαγής νοοτροπίας και του τρόπου ζωής των πολιτών, διατροφή, άσκηση, κ.α.

«Η εκδήλωση   με την μεγάλη συμμετοχή έστειλε πολλαπλά μηνύματα ευαισθητοποίησης στην πρόληψη, αλλά και στην στήριξη των ασθενών με νεοπλασματική νόσο. Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις του συλλόγου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους οργανωτές και σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και την επιτυχία της εκδήλωσης, επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΥ Ζ Ω» με τον καρκίνο Καίτη Κουναλάκη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την στήριξη, τους συνδιοργανωτές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. Η ίδια παράλληλα πρόσθεσε: «Η πρόληψη  σώζει ζωές και δεν είναι μόνο  η αυτοεξέταση, η μαστογραφία, αλλά εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής μας, διατροφή, άσκηση, όχι στις βλαβερές ουσίες-συνήθειες κάπνισμα, αλκοόλ, κ.α»

Στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης στην πρόληψη μικρών και μεγάλων, αναφέρθηκε ο παριστάμενος Εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Λάμπρος Βαμβακάς ο οποίος παράλληλα είναι παθολόγος-ογκολόγος Γιατρός και Δ/ντης ΕΣΥ στο ΠΑΓΝΗ. Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ο αγώνας δρόμου στο λιμενοβραχίονα (διαδρομή 4.200 μέτρα) έγινε σήμερα καθώς ο Οκτώβριος μήνας έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos