χάπιαΦαρμακευτικό Συνέδριο με θέμα τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στη πόλη του Ρεθύμνου. Οι επαγγελματικές προοπτικές του ελληνικού φαρμακείου, τα νέα δεδομένα στο επάγγελμα του φαρμακοποιού αλλά και το φάρμακο στον 21ο αιώνα, είναι ορισμένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου, το οποίο πήραν μέρος εκατοντάδες φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα.

 
Το συνέδριο διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
 
Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στην σημερινή ερευνητική δραστηριότητα για τη δημιουργία νέων φαρμάκων, η οποία βασίζεται στις νέες τεχνολογίες όπως η χημειομετρία , η υπολογιστική χημεία, η βιτεχνολογία και η νανοτεχνολογία.
 
Όσον αφορά στο Εργαστήριο του Φαρμακείου, αναδείχθηκε ο ουσιαστικός ρόλος του φαρμακοποιού στην παρασκευή φαρμακοτεχνικών προϊόντων μέσα από τις ειδικές γνώσεις φαρμακοτεχνίας και φυσικοχημείας. Ακόμα αξιολογήθηκε ως απαραίτητη και ουσιαστική η συνεχής επιμόρφωση των Φαρμακοποιών μέσα από Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες.
 
Από το συνέδριοΗ άποψη ότι η Κρήτη, θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει, Μεσογειακό Κέντρο για την ανακοίνωση ερευνητικών αποτελεσμάτων στον χώρο των Φαρμακευτικών προϊόντων και συζητήσεων των επαγγελματικών προβλημάτων και προοπτικών των Φαρμακοποιών των χωρών της Μεσογείου, χαρακτηρίσθηκε ως πιθανή.
 
Μάλιστα προτάθηκε η ργάνωση του επόμενου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου να γίνει στη βάση της Μεσογειακής προοπτικής. Απονομή τιμητικής διάκρισης, έγινε κατά την διάρκεια του συνεδρίου, στον φαρμακοποιό Νικήτα Ρούσσο, από τους φαρμακοποιούς της Κρήτης για την πολύτιμη βοήθειά του στην καταξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού στα μάτια των Κρητών.
 
ΚαθΆ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, λειτούργησε έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείων, στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου και στο lobby του ξενοδοχείου Creta Panorama, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες του φαρμακείου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos