η σχολική στέγη απόλυτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή
από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης

Μετά το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους θα γίνει η μεταφορά του Γυμνασίου – ΓΕΛ στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ για την ομαλή συστέγαση των τριών σχολείων. Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης (6/10) παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, αντιδημάρχων, φορέων εκπαίδευσης αλλά και γονέων, με αφορμή την έναρξη εργασιών για την αναβάθμιση και αποκατάσταση των φθορών του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου/ΓΕΛ.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Ζερβός, δήλωσε ότι τόσο το συγκεκριμένο έργο, όσο και η σχολική στέγη συνολικά, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν ήδη όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου : “Ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση φθορών κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Νεάπολης”. Επίσης ενημερώνοντας ότι χρονολογικά από τον Ιανουάριο του 2021, θα είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών, ανέφερε ότι το ποσό της χρηματοδότησης είναι απόλυτα εξασφαλισμένο από ίδιους πόρους του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι κατά την συνεδρίαση, ορίστηκε επιτροπή συντονισμού, αποτελούμενη από τους τρεις Δ/ντες των Σχολείων: κ. Κουτάντο Ιωάννη Δ/ντη ΕΠΑΛ, κ. Χαβάκη Γεώργιο Δ/ντη Γυμνασίου και κ. Κωστάκη Μαρία Δ/ντρια ΓΕΛ Νεάπολης, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μαυρή Αντώνη και τον πρόεδρο της Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Α.Ν κ. Ορφανάκη Βασίλη.

Όπως έγινε γνωστό, η επίβλεψη των ενεργειών θα γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos