Δ.Σ. Αγίου Νικολάου Συνεδρίασε χθες (15.3) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου. Ήταν μία συνεδρίαση ήσυχη, με τα περισσότερα θέματα να ψηφίζονται ομόφωνα αλλά και με τα πιο «σοβαρά» θέατα – όπως το ζήτημα της ΔΕΥΑΝ, η χωροταξική μελέτη Ελούντας, οι τελικές αλλαγές και τα προβλήματα στη νέα, υπό διαμόρφωση, κεντρική πλατεία – να μετατίθονται προς συζήτηση για τα επόμενα δημοτικά συμβούια
 
Μικρή ένταση δημιουργήθηκε με το θέμα δημιουργία ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν αντίθετοι. «Είναι δυνατό να φέρουμε εδώ τα σκουπίδια της Νεάπολης και του Οοπεδίου» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Χαριτάκης.
 
Ενώ ο κ. Ζερβός ήθελε να ενημερωθεί για τον ΧΥΤΑ, την επέκταση , την απόκτηση των μηχανημάτων αλλά ζήτησε και από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν στην επόμενη συνεδρίαση την απόφαση για το ΕΣΔΑΚ.
 
Από την πλευρά του ο κ. Λουκαράκης επεσήμανε ότι τον σχεδιασμό τον έχει ήδη αποδεχτεί και το Νομαρχιακό Συμβούλιο και ανέφερε τα χαρακτηριστικά του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου, τονίζοντας πως η Ιεράπετρα θα έχει το δικό της. Για το ζήτημα της ΔΕΥΑΝ και τις καταχρήσεις που έχουν ακουστεί «ανοικτή πληγή για το δήμο» τη χαρακτήρισε ο κ. Μασσάρος,  ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα συζητηθεί αναλυτικά στο πρώτο συμβούλιο του Απριλίου.
 
Ενώ εντός του Μαρτίου σχεδιάζεται ένα δεύτερο δημοτικό συμβούλιο με κύριο θέμα την τελική διαμόρφωση της πλατείας, αφού θα είναι παρούσα η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί και καταγράφει όλα τα προβλήματα και τις τελευταίες αλλαγές της κεντρικής πλατείας.
 
Αλλά και στην χωροταξική μελέτη Ελούντας θα αφιερωθεί ειδική ημέρα του Συμβουλίου.
 
Όσον αφορά στα παραδοσιακά φώτα tης Πλάκας, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε πως με την τροποποίηση του προϋπολογισμού (που ψηφίστηκε χθες) θα αγοραστούν τα κατάλληλα φώτα.
 
Οι απλήρωτοι της Κοινωνικής Μέριμνας
 
 Με την τροποποίηση του προϋπολογισμού αναμένεται να δοθεί και μία προσωρινή λύση στο ζήτημα της Κοινωνικής Μέριμνας, οι υπάλληλοι της οποίας παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο (με μικρή εξαίρεση την καταβολή τριών μηνών το Γενάρη). «Η τσέπη μας είναι άδεια, έχει εξαντληθεί» είπε αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Λουκαράκης, ο οποίος απέκλεισε και το θέμα δανεισμού.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos