Πετραλιά, ανάμεσα σε Δήμαρχο και Πρόεδρο Δ.Σ.Την συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και στο Δήμο Χερσονήσου για την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά κορεσμένες περιοχές και το μέλλον ους, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής (4/6) στο Δημαρχείο Χερσονήσου η υπουργός Τουρισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
Όπως είπε, η μελέτη θα αφορά στις δυνατότητες ανάπτυξης και άλλων μορφών τουρισμού, με τον παράλληλο εμπλουτισμό του μοντέλου, «ήλιος και θάλασσα».

Η Υπουργός έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Σπύρο Δανέλλη, τους Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, βουλευτές αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και κατοίκους.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, καλωσορίζοντας την Υπουργό, τόνισε ότι η Τουριστική Ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση, την οποία όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε, με θέσεις, με απόψεις συγκεκριμένες, με προτάσεις, αλλά με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ιδέες και με δράσεις.
Η κυρα Πετραλιά αναφέρθηκε στην νυν τουριστική συγκυρία, αλλά και στην ακολουθουμένη πολιτική από το Υπουργείο Τουρισμού. Όπως είπε, η φετινή χρονιά προβλέπεται καλή, αλλά ήδη επεξεργάζεται η διαφημιστική καμπάνια για το επόμενο έτος.

Η κυρία Πετραλιά βέθηκε στη Κρήτη, για να απονείμει τα έπαθλα στον 1ο Aegean ProAm, αγώνα golf, που ολοκληρώθηκε στη Χερσόνησο.

Από την υποδοχήΣε δηλώσεις της αμέσως μετά την περιήγηση της στα γήπεδα γκολφ η κ. Πετραλιά τόνισε ότι: «Το γκολφ απευθύνεται σε υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις επισκεπτών τουριστών και πρέπει να είναι στόχος για την χώρα μας. Η Κρήτη είναι ιδεώδης προορισμός για όσους παίζουν γκολφ. Εμείς στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στοχεύοντας και υλοποιώντας μία πολιτική μακράς πνοής έχουμε σαν προτεραιότητα το γκολφ και ετοιμάζουμε καινούριο νομοθετικό πλαίσιο, κλειδί για την ανάπτυξη του. Το γκολφ αποτελεί μία νέα έκφανση του αθλητικού τουρισμού για την χώρα μας, η οποία θα είναι καθοριστική τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να δημιουργηθούν και θα δημιουργηθούν γήπεδα γκολφ τα επόμενα χρόια καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και από πλευράς οικονομικής ανάπτυξης. Το μέλλον της οικιστικής ανάπτυξης στηρίζεται και στο γκολφ».

Το πρωί επισκέφτηκε και το Ενυδρείο “Θαλασσόκοσμος” στις Γούβες, χώρο που χαρακτρισε “κιβωτό γνώσης για μικρούς και μεγάλους“.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos