παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού μέσα από τηλεσκόπιο
παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού μέσα από τηλεσκόπιο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο εορτασμός για την Ώρα της Γης, το Σάββατο το βράδυ (21/3) στην Ιεράπετρα.

Πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα που είχε ανακοινωθεί η εκδήλωση από τους διοργανωτές, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο μικρό αμφιθέατρο που βρίσκεται πλησίον του αστυνομικού τμήματος Ιεράπετρας.

Στο σημείο είχαν ήδη τοποθετηθεί τα τηλεσκόπια μελών του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και περίμεναν μικρούς και μεγάλους για μια πρώτη γνωριμία με τον έναστρο ουρανό.

Μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας και Νεαπόλεως ενημέρωσαν τον κόσμο για τα μηνύματα και το νόημα αυτής της περιβαλλοντικής-οικολογικής δράσης.

Ο Καιρός ήταν σύμμαχος όσων καρτερικά περίμεναν να δουν μέσα από τα προσοφθάλμια των τηλεσκοπίων, τον μεγαλοπρεπή πλανήτη Δια με τους δορυφόρους του και την πάντα εντυπωσιακή Σελήνη με τους κρατήρες της.

Ωστόσο επειδή στην διάρκεια της μιας ώρας, δεν πρόλαβαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να απολαύουν τα ουράνια σώματα και φαινόμενα, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν να επαναλάβουν άμεσα μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον έναστρο ουρανό. Άλλωστε όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν ενταχθεί μέσα σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την κατασκευή ενός μεγάλου ηλιακού ρολογιού στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, ως αναφορά στον 35 παράλληλο που την διατρέχει.

Ως παράρτημα Λασιθίου της Ε.Μ.Ε. ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ιεράπετρας για την φιλοξενία και την στήριξη στης εκπαιδευτικές μας δράσεις. Πολλά ευχαριστήρια επίσης αξίζουν στο πάντα δραστήριο Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας- Νεαπόλεως για την ενεργή και δυναμική του συμμετοχή.

                                                                                                          Ο    Πρόεδρος

Μιχάλης Περάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos