Θέματα περιβάλλοντος και αυτοδιοίκησης έθεσαν στον δήμαρχο οι μαθητές
ο δήμαρχος με τους μαθητές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία με τους μαθητές της τρίτης και τετάρτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, είχε σήμερα το πρωί (6/11) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, ο  οποίος κλήθηκε ν΄απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου,  την δραστηριότητα του δημάρχου (Μελέτη Περιβάλλοντος), αλλά και σε μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών ανακύκλωση, πεζοδρόμια, ράμπες ΑμεΑ, αδέσποτα, περιβάλλον, (Γλώσσα) θέματα στα οποία τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα.

 Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,  αφιέρωσε στους μαθητές, όσο χρόνο χρειάστηκε, ενώ σε επανειλημμένες αναφορές τους κάλεσε ν΄αποτελέσουν οι ίδιοι παράδειγμα τόσο προς την οικογένεια τους, όσο και προς τους φίλους και συμμαθητές προκειμένου να εφαρμοστούν οι κανόνες  που θα πρέπει να διέπουν την πόλη.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσαν οι ερωτήσεις των παιδιών, που αφορούσαν την λειτουργεία του Δ.Σ καθώς και τον θεσμικό ρόλο αντιδημάρχων και κυρίως του δημάρχου (Σας αρέσει που είστε δήμαρχος; Ποιές είναι οι δυσκολίες στην δουλειά σας; Πως γίνατε δήμαρχος; Ποιά είναι η δουλειά σας ; Μπορεί ο Δήμαρχος να κάνει τα παράπονα του στους πολίτες; Από που παίρνετε χρήματα 😉 -ερωτήσεις – που απαντήθηκαν με περίσσια ευαιασθησία και ειλικρίνεια από τον Δήμαρχο της πόλης.

Τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού κ. Γεωργιαννάκης Νίκος, Χρονάκη Χαρά, Μαυρή Πόπη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos