Ηγουμενίδης, Δερμιτζάκης, Μακρονικολάκης
Ηγουμενίδης, Δερμιτζάκης, Μακρονικολάκης

Δυστυχώς, νωρίς αρχίσαμε να κατανοούμε ότι όλα όσα είχαν εξαγγελθεί τόσο από τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή το μεγάλο Σάββατο, όσο και από τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τις προηγούμενες μέρες, δεν ξεπέρασαν τα όρια του πολιτικού “ΘΑ”.

Ο κ. Ηγουμενίδης κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εξήγγειλε τη πρόσληψη 32 ατόμων για το νοσοκομείο αλλά για πέντε μήνες, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας εκ των οποίων έξι νοσηλευτές και ένας βοηθός φαρμακοποιού, ούτε ένας τραυματιοφορέας, παρ’ ότι και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο ρόλος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είναι βασικός για την ανατολική Κρήτη και θα πρέπει να ενισχυθεί για να μειωθούν οι μεταγωγές στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, στην οποία επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κατά την επίσκεψη τους στο Ε.Κ.Α.Β., οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τρόπο λειτουργίας, τόσο λόγω έλλειψης νέων οχημάτων όσο και προσωπικού.

εκπρόσωποι των εργαζομένων
εκπρόσωποι των εργαζομένων

Στη συνέχεια, έγινε μια σύσκεψη στη Νεάπολη για θέματα Νοσοκομείου όπως τα κληροδοτήματα για τα οποία δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αλλά και για το κέντρο αποκατάστασης για το οποίο απλά υπήρξαν υποσχέσεις. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο ΔΥΠΕάρχης ξεναγήθηκε στο οικόπεδο το οποίο προορίζεται για το κέντρο, χωρίς να κληθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου “οι φίλοι του παιδιού της Κρήτης”, που χειρίζονται την υπόθεση αυτή.

Ενδιαφέρον προκαλεί η παραίτηση της κ. Μοσχοβιτάκη από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Νεάπολης με ταυτόχρονη αναβάθμιση της σε σύμβουλο του κ. Ηγουμενίδη, με τον οποίο άλλωστε έχει συγγενική σχέση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos