B.O.A.KΤην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη της ολοκλήρωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (B.O.A.K.) την νέα προγραμματική περίδο 2007-2013 ζητά να μάθει με ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

 
“Στα πλαίσια διαμόρφωσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για τις 5 μεταβατικές Περιφέρειες στην Ελλάδα, η χρηματοδοτική κατανομή της Κοινοτικής Συνδρομής για την Περιφέρεια της Κρήτης έχει καθοριστεί στο ποσό των 370 εκατ. � για την περίοδο 2007-2013.
 
Σε συνάρτηση με τις Κατευθυντήριες Γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού της Προγράμματος η Περιφέρεια Κρήτης για την νέα προγραμματική περίοδο θέτει τον στόχο :
 
Η Κρήτη να “αναδείξει τον ρόλο της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου στην βάση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας τς , της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών και καινοτομίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της”.
 
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εκτιμούμε ότι τα ποσά που θα διατεθούν στον “Άξονα προτεραιότητας 1: �υποδομές και υπηρεσίες ροσπελασιμότητας” του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης δεν θα επαρκέσουν να χρηματοδοτηθεί μία από τις μεγάλες προτεραιότητες της Κρήτης που είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (B.O.A.K.), ο οποίος λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους θα απαιτήσει σημαντική χρηματοδότηση.
 
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
 
Λαμβανομένου υπόψη ότι θα υπάρξει συμπληρωματική ενίσχυση πόρων από τα Τομεακά Προγράμματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την πρόθεση να υποτηρίξει την ολοκλήρωση του Οδικού αυτού Άξονα στα πλαίσια της 4ης χρηματοδοτικής περιόδου 2007-2013, ο οποίος πέραν των άλλων εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών;”
 
Σταύρος Αρναουτάκης
 
Βρυξέλλες, 6 Σεπτεμβρίου 2006
Print Friendly, PDF & Email

Από manos